regina elisabeta a II-a și printul andrew
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a a ajuns la Westminster Abbey alături de prințul Andrew. Suverana a îmbrăcat o ținută verde închis. / Foto: Profimedia

De ce s-a îmbrăcat regina Elisabeta a II-a în verde la comemorarea prințului Philip. Culoarea nu a fost aleasă întâmplător

În preajma împlinirii unui an de la moartea prințului Philip, regina Elisabeta a II-a a fost gazda unui eveniment de comemorare a celui care i-a fost alături 73 de ani. Vizibil emoționată, ba chiar surprinsă și cu lacrimi în ochi, aceasta a făcut și o opțiune vestimentară aparte. Regina Elisabeta a II-a s-a îmbrăcat într-o nuanță de verde închis, aleasă deloc întâmplător.

Citește și: Cui i-a lăsat prințul Philip averea. Suma strânsă, mult mai mică decât a reginei Elisabeta a II-a

Suverana britanică și alte invitate de seamă, inclusiv membre ale familiei regale, au apărut la Westminster Abbey într-o nuanță aparte de verde, un tribut subtil și de suflet pentru prințul Philip, a cărui culoare oficială era aceasta, supranumită "verde de Edinburgh", folosită și pentru mașinile lui, dar și pentru uniforma personalului. Chiar și în ziua înmormântării, o mașină verde a fost cea în care a fost transportat sicriul prințului.

camilla parker bowles si printesa anne

Printre cele care au ales să se îmbrace în același verde au fost prințesa Anne, fiica reginei și a ducelui de Edinburgh, dar și soția prințului Charles, Camilla, viitoarea regină consoartă. Și invitata din Spania, regina Letizia, a avut grijă să apară în aceeași nuanță.

Citește și: Ce glumă făcea prințul Philip în timpul meselor în familie. Era gustată de nepoți, dar nu-i plăcea reginei

Culoarea ținutei reginei nu a fost singurul omagiu subtil adus de aceasta prințului Philip, care a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Muzica aleasă chiar de prinț și aranjamentele florale inspirate de la nunta lor au fost alte două lucruri la care Elisabeta a II-a a ținut foarte tare. Inclusiv despre broșa pe care suverana a purtat-o în piept s-a spus că este un cadou de la regretatul ei soț.

Regina Elisabeta a II-a, gest controversat la comemorarea prințului Philip

Multă lume s-a mirat că regina Elisabeta a II-a a insistat să fie însoțită și condusă la locul ei de prințul Andrew, fiul ei controversat, lăsat de curând și fără toate distincțiile militare și titlul de Alteță Regală. 

Regina Elisabeta a II-a si printul andrew

Conform presei internaționale, care a relatat și analizat pe lung acest gest, suverana a ținut să facă asta pentru a-și arăta public dragostea și sprijinul pentru fiul ei, în ciuda scandalurilor grave în care a fost implicat. Mai mult, aceasta a considerat că merită participe la ceremonia în onoarea tatălui său. Comemorarea ducelui de Edinburgh a marcat primul eveniment la care a participat prințul Andrew, după ce a încheiat procesul cu Virginia Giuffre, femeia care l-a acuzat de abuz sexual, scrie people.com

Citește și:Omagiul reginei Elisabeta a II-a pentru soțul ei, la Jubileu. Cum a ținut să-l simtă aproape pe cel care i-a stat alături 73 de ani

Prințul Philip a murit la 99 de ani

regina elisabeta a II-a si printul philip
Regina Elisabeta a II-a și printul Philip au fost foarte uniți. / Foto: Profimedia

În aprilie 2021, prințul Philip a murit, după mai multe săptămâni de spitalizare. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți mai bine de șapte decenii, timp în care au avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Foto: Profimedia, Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri