regina eliusabeta a II-a si printul philip
Actualitate

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit la 99 de ani/ Getty Images

Ce glumă făcea prințul Philip în timpul meselor în familie. Era gustată de nepoți, dar nu-i plăcea reginei

Amuzant și gata de a face o farsă - așa și-l amintesc nepoții William și Harry pe prințul Philip, care a murit acum câteva luni, la 99 de ani. O serie de interviuri puse cap la cap, făcute inițial pentru ziua în care soțul reginei Elisabeta a II-a urma să împlinească 100 de ani, s-au transformat într-un tribut emoționant pentru cel care a stat mai bine de 70 de ani lângă suverana britanică.

Viața și moștenirea spirituală ale prințului Philip au fost sărbătorite de cei dragi, într-un documentar în care au vorbit mai mulți membri ai familiei regale, printre care și prinții William și Harry, prințesa Anne și prințul Charles, fiecare cu propriile amintiri legate de cel care le-a fost bunic sau tată.

Citește și: Gestul de prețuire pentru prințul Philip, strecurat în poza aniversară a prințului George. Băiețelul ducilor de Cambridge a făcut 8 ani

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Copilăria dificilă a lui Philip, cariera navală, felul în care și-a creat propriul rol în cadrul familiei regale, dragostea pentru mediul însonjurător, aviație, gastronomie și cărți, toate au fost ilustrate prin imagini de arhivă și mărturii ale celor care i-au fost aproape.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: 10 glume și gafe îndelung comentate ale prințului Philip, unul dintre cei mai iubiți membri ai familiei regale

Nu de puține ori s-a vorbit despre glumele ducelui de Edinburgh, făcute uneori chiar și în momente nepotrivite, în cadrul unor evenimente oficiale, însă, nepoții lui își amintesc cu drag despre o farsă pe care le-o juca deseori. Îi punea să țină un tub desfăcut cu muștar între palme și, la un moment dat, le strivea mâinile cu ale lui, astfel încât, conținutul sărea pe pereți și chiar și pe tavan. Toți râdeau din răsputeri de fiecare dată, mai puțin regina, deranjată de murdărie.

Citește și: Regina Elisabeta și prințul Philip, o dragoste ca-n povești. Ce sacrificiu a făcut ducele de Edinburgh pentru iubire

Prințul Philip a murit la 99 de ani

În luna aprilie, prințul Philip a murit, după mai multe săptămâni de spitalizare. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți mai bine de șapte decenii, timp în care au avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Foto: Profimedia, Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri