rob hale
Actualitate

Rob Hale / Foto: Instagram

Decizia surprinzătoare luată de un tânăr diagnosticat cu o boală terminală: "Am vrut o șansă reală de a-mi lua adio"

Un tânăr inginer de 33 de ani, căruia medicii i-au spus că mai are doar câteva săptămâni de trăit, a luat o decizie surprinzătoare pentru mulți. Rob Hale a fost diagnosticat cu leucemie în aprilie 2021, iar înaintea Crăciunului din 2022, acesta a aflat că nu se mai poate face nimic pentru vindecarea lui.

După ce a trecut de supărarea și șocul veștilor, bărbatul a decis să dea o petrecere de adio în cadrul căreia să-și ia rămas bun de la toți apropiații, un fel de înmormântare în timpul vieții, după cum el însuși a numit-o.

Citește și: O tânără de 18 ani a aflat că este însărcinată cu puțin timp înainte de a naște: ”Am fost șocată, nu am avut niciun simptom


Rob Hale spune că a știut de când a fost diagnosticat cu leucemie că boala îi va aduce sfârșitul, iar din nefericire a primit vestea devastatoare că este în stadiu terminal în ultima lună a lui 2022 și că se va stinge în câteva săptămâni. Bărbatului i-a venit ideea să aibă "o înmormântare" în timp ce mai e în viață, adică un eveniment la care să-și adune toate rudele și prietenii, scrie Daily Mail. Evenimentul a inclus un bufet, jocuri pentru copii, o masă cu fotografii și o carte de oaspeți în care aceștia și-au putut scrie cele mai frumoase amintiri din timpul petrecut cu Rob.

De ce a luat tânărul decizia de a organiza o petrecere de adio

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deși este bolnav și are dureri, tânărul spune că totul a ieșit mai bine decât spera și că cei 50 de oameni care i-au fost aproape l-au întâmpinat cu urale.

"Am fost doar la câteva înmormântări în viața mea și toate au fost triste și sumbre. Toată lumea e îmbrăcată în negru și își ține capul plecat. Am știut că, la un moment dat, voi avea parte de acea înmormântare, dar știam, în același timp, că pe mulți dintre cei care ar putea participa nu i-aș mai fi văzut înainte de a muri. Am vrut să fac ceva unde să-i văd pe toți, să pot vorbi cu ei și să am o șansă reală de a-mi lua adio de la ei", a povestit Rob Hale despre gestul văzut de unii drept bizar.

Citește și: Două surori au fost diagnosticate cu cancer într-un interval de șase săptămâni: ”Am fost acolo una pentru cealaltă”

Despre momentul în care a primit diagnosticul de leucemie, bărbatul a povestit pentru presa britanică. În februarie 2021 a avut Covid și a crezut că a rămas cu simptome de pe urma bolii, care-i cauzau transpirații nocturne, oboseală exagerată și febră. Era la serviciu când a fost sunat de medici și i s-a spus că are leucemie. A fost devastat și nu i-a venit să creadă, dar pe tot parcursul luptei cu boala a încercat să fie curajos și să-i facă și pe cei din jur să-l trateze normal. A stat patru luni în spital, a trecut prin mai multe runde de chimioterapie și radioterapie, dar și printr-un transplant de celule stem, însă boala nu a făcut altceva decât să avanseze.

"Am ajuns să accept că am să mor de leucemie. Tot ce am trăit în ultimii doi ani nu a fost altceva decât să câștig timp. Ar fi trebuit să mor în mai 2021, dar faptul că sunt încă aici a făcut să merite toate prin câte am trecut doar pentru a avea acest timp suplimentar", a mai povestit Robe Hale, care a început să țină un jurnal pe Instagram de când a primit diagnosticul că boala a devenit terminală.

 

Etichete: cancer , leucemie , rob hale

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?