Regele Charles
Actualitate

Regele Charles / Profimedia Images

Dezvăluiri despre regele Charles. Ce se întâmplă cu suveranul la două luni de când a început tratamentul împotriva cancerului

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a început tratamentul împotriva cancerului în luna februarie, iar acum au ieșit la iveală noi detalii despre cum evoluează starea lui de sănătate.

Potrivit unui biograf regal, regele Charles „răspunde foarte bine” la tratamentul împotriva cancerului.

„Am auzit că răspunde cu adevărat bine la tratamentul împotriva cancerului”, a declarat jurnalista Charlotte Griffiths pentru „GB News”, potrivit New York Post.

King Charles III cancer diagnosis
Regele Charles al III-lea a revenit la Londra. 13 februarie 2024. Profimedia

Citește și: Regina Camilla a făcut noi dezvăluiri despre regele Charles al III-lea, tratat pentru cancer, într-o vizită la Belfast

„Toți cei din familia regală se simt optimiști și se bucură de modul în care evoluează starea lui de sănătate”, a mai spus Griffiths.

Mai mult de atât, semne că regele Charles își revine după lupta cu cancerul sunt aproape evidente, căci recent el și soția sa, regina Camilla, s-au întors dintr-o vizită din Scoția. De asemenea, la sfârșitul lunii martie, el a participat la slujba de Paște.

Citește și: Regele Charles, redus la lacrimi. „Mesajele minunate” primite de când a fost diagnosticat cu cancer l-au emoționat profund

Motivul pentru care regele Charles a ales să dezvăluie că are cancer

Potrivit comunicatului transmis de Palatul Buckingham, regele Charles a ales să dezvăluie că a fost diagnosticat cu cancer pentru a preveni speculațiile și „în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”. 

Suveranul va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său. Cu toate acestea, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, îşi va continua rolul constituţional de şef de stat.

Citește și: Prinţii Harry și Andrew nu îl mai pot înlocui pe regele Charles al III-lea în caz de incapacitate

Monarhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra. Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulţi bărbaţi să meargă la medic, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a sporit gradul de conștientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creştere a accesărilor legate de afecțiunile prostatei.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri