Regina Elisabeta a II-a, prințul Harry și Meghan Markle
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a, prințul Harry și Meghan Markle / Foto: Profimedia

"Mai furioasă ca oricând". Reacția Elisabetei a II-a când Harry a anunțat că ea îl sprijină să-și boteze fetița cu numele ei de alint

Regina Elisabeta a II-a ar fi fost de-a dreptul furioasă când a aflat că prințul Harry și Meghan Markle au susținut că ea le-a dat binecuvântarea pentru a-și numi fiica Lilibet, se arată într-o nouă carte despre familia regală britanică.

Un membru al staff-ului reginei a dezvăluit că aceasta era "mai furioasă decât am văzut-o vreodată", după declarația publică a ducilor de Sussex, scrie Daily Mail. Mai mult, chiar ar fi spus: "Nu dețin palatele, nu dețin tablourile. Singurul lucru care-mi aparține e numele meu, iar acum au luat și asta".

Harry și Meghan au transmis atunci că nu ar fi folosit numele de alint al Elisabetei a II-a pentru fiica lor dacă suverana nu ar fi fost de acord. Cei doi chiar au cerut, prin avocații lor, să anunțe instituțiile de presă că este fals că nu ar fi solicitat acordul reginei. Varianta lor nu a fost susținută public de Palatul Buckingham, care a păstrat tăcerea pe seama subiectului.

Citește și: Prințul Harry, alături de fiica lui la parada de Ziua Independenței. Imaginile cu Lilibet au devenit rapid virale

Fotografii rare cu cei doi copii ai prințului Harry și ai lui Meghan Markle/ Profimedia
Fotografii rare cu cei doi copii ai prințului Harry și ai lui Meghan Markle/ Profimedia

Autorul Robert Hardman a scris în noua lui carte, "Charles III: New King. New Court. The Inside Story", despre acest subiect, dar și despre consecințele deciziei ducilor de Sussex de a renunța la atribuțiile regale.

Din discuții cu membri ai familiei regale, prieteni și personal din trecut și din prezent, scriitorul a înțeles puțin mai bine care sunt relațiile prințului Harry cu familia sa. 

Prințul Harry și-a botezat fetița cu numele de alint al bunicii lui

Lilibet/ Twitter
Lilibet/ Twitter

În 2021, decizia lui și a lui Meghan de a-și numi fiica Lilibet a produs reacții. Lilibet a fost numele de alint al reginei Elisabeta a II-a, cu care doar cei mai apropiați o strigau. Numai câteva persoane își permiteau să o numească așa: părinții ei, sora ei, Margaret, soțul său, prințul Philip, și o mână de prieteni dragi.

Citește și: Ce ar spune Meghan Markle dacă Archie și Lilibet ar vrea să devină actori: „Copiii noștri fac parte dintr-o familie cu alte așteptări”

La momentul nașterii fiicei lui Harry, BBC a raportat că surse din Palat au spus că regina nu fusese întrebată dacă nepotul ei îi putea folosi porecla pentru fetița lui. Alte publicații au transmis că, deși regina a fost sunată de Harry și Meghan, ea a simțit că este într-o poziție în care nu-i poate refuza. Purtătorul de cuvânt al ducilor a susținut, însă, că numele Lilibet nu ar fi fost folosit dacă Elisabeta a II-a nu și-ar fi arătat sprijinul. Al doilea prenume al micuței este Diana, ca un omagiu adus mamei prințului.

"Ducele a vorbit în avans cu familia lui în legătură cu acest anunț. De fapt, bunica lui a fost prima pe care a sunat-o. În timpul convorbirii, el și-a exprimat dorința că ar vrea să-i pună fiicei sale numele Lilibet în onoarea bunicii lui. Dacă ea nu și-ar fi arătat sprijinul, nu ar fi folosit acest nume", a transmis atunci purtătorul de cuvânt.

 

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri