femeie in pat, care nu poate dormi si sta pe telefon
Actualitate

Foto: Shutterstock

Face cumpărături în somn din cauza unei afecțiuni rare: "Am strâns datorii de mii de dolari". A căzut și în plasa escrocilor

O femeie din Marea Britanie suferă de o afecțiune rară care nu o lasă să doarmă normal în timpul nopții. Pentru a-și umple timpul și-a dezvoltat o obsesie costisitoare: face cumpărături online fără a fi total conștientă.

Kelly Knipes, în vârstă de 42 de ani, a mărturisit că a cheltuit aproape 4.000 de dolari pe cumpărături făcute în timp ce pierdea ore prețioase de somn.

"Este supărător și frustrant să te duci la culcare gândindu-te: 'Nu știu ce-mi va aduce noaptea'", a declarat britanica pentru South West News Service, relatează New York Post.

Citește și: Un bărbat și-a părăsit iubită după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

În 2018, Kelly a fost diagnosticată cu parasomnie, o afecțiune care duce la dezvoltarea unor comportamente anormale și nedorite care apar în timpul somnului. O persoană cu parasomnie poate părea alertă, să meargă sau să vorbească, să mănânce sau să facă tot felul de activități, dar fără să le conștientizeze, deoarece creierul este doar parțial treaz, spune Yale Medicine.

De-a lungul anilor, femeia s-a trezit cu pachete pe care le-a comandat în timp ce dormea, cum ar fi un teren de baschet din plastic de dimensiuni mari, cutii cu vopsea, cărți, frigidere, o casă de joacă pentru copii și sute de bomboane.

A MUM who shops online in her sleep was scammed after giving crooks her bank details. Kelly Knipes received a text...

Publicată de The Scottish Sun pe Joi, 30 mai 2024

"Am strâns datorii peste tot. Nici nu trebuia să completez datele cardului atunci când cumpăram lucruri online, pentru că le aveam salvate automat în telefon", a mai spus Kelly. Obiceiurile au escaladat atunci când aceasta și-a dezvăluit informațiile financiare escrocilor, prin SMS-uri, după ce a fost păcălită că primea mesaje de la autorități guvernamentale. "Le-am dat toate detaliile și, când m-am trezit, îmi luaseră 317 dolari din cont. Dacă aș fi fost trează, nu le-aș fi răspuns. A trebuit să-mi anulez cardurile după ce mai multe persoane au încercat să-mi ia banii".

Kelly nici nu a putut să-și recupereze o parte importantă din banii cheltuiți, întrucât nu a putut returna multe dintre produse. "N-am putut să dau înapoi niciun fel de produse alimentare. Am păstrat și cutiile cu vopsea și casa pentru copii, după ce copiii mei le-au văzut", a mai adăugat britanica. Aceasta are trei copii, toți cu probleme serioase de sănătate. Tocmai de aceea, nu ia somnifere pentru a-și induce somnul, căci vrea să rămână în alertă în caz că cei mici o strigă în timpul nopții.

Citește și: A vrut să-i salveze viața soției sale, dar a aflat un lucru care i-a schimbat complet viața: „E ceva de neimaginat”

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri