printesa mako
Actualitate

Mako, fosta prințesă a Japoniei, a renunțat la titlurile regale pentru iubire. / Foto: Profimedia

Fosta prințesă Mako a Japoniei a luat viața de la capăt în SUA, după ce a renunțat la titlu pentru iubire. Ce ocupație are acum tânăra

Mako Komuro sau prințesa Mako a Japoniei, așa cum era cunoscută până la căsătorie, a luat viața de la capăt departe de casă. Aceasta a renunțat la avere și la titlul regal pentru iubire, după ce a ales să se căsătorească cu iubitul ei din facultate.

Pentru că tradiția japoneză spune că o prințesă trebuie să părăsească familia regală dacă vrea să se căsătorească cu un om de rând, Mako a renunțat la titlu pentru a se mărita cu cel pe care l-a cunoscut în anii facultății. Mai mult, aceasta a refuzat și suma de 1,3 milioane de dolari pe care ar fi primit-o de la guvernul japonez pentru că și-a pierdut statutul regal.

Citește și: Primele imagini cu fosta prințesă Mako a Japoniei, după ce a renunțat la titlu și s-a mutat cu soțul în New York. Arată total diferit!

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Mako și Kei Komuro s-au mutat în New York. În timp ce tânărul lucrează la o firmă de avocatură, și fosta prințesă și-a găsit o preocupare. Aceasta a devenit voluntar la Muzeul Metropolitan de Artă (Met). Aceasta se ocupă în prezent de o colecție ce cuprinde piese de artă din Asia, fiind implicată în pregătirea unei colecții ce cuprinde tablouri inspirate din viața unui călugăr care a trăit în secolul al XIII-lea și a călătorit în Japonia pentru a face cunoscut budismul, scrie People, care citează informațiile oferite de Japan Times.

fosta printesa mako si sotul ei

Mako este calificată pentru acest job, pentru care însă nu este plătită, pentru că a absolvit cursurile Facultății de Artă de la Universitatea Internațională Creștină, unde l-a și întâlnit pe cel care i-a devenit soț. De asemenea, a studiat Istoria Artei și în Scoția și și-a luat diploma de master la Universitatea din Leicester.

Un fost angajat al Met a dezvăluit: "Ea este calificată pentru asta și probabil se ocupă de piesele din colecție. În general, este vorba despre muncă pentru care ai nevoie de un grad înalt de pregătire și de obicei înseamnă petrecerea a multe ore în bibliotecă".

Citește și: După ce a renunțat la titlu și avere, prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit cu logodnicul ei, „un om de rând”

Fosta prințesă Mako și soțul ei s-au cunoscut în timpul facultății

Mako și Kei s-au întâlnit într-un restaurant din Tokyo, la un eveniment al universității la care amândoi au studiat. "Inițial, am fost atras de zâmbetul lui luminos", povestea Mako despre alesul inimii ei. De-a lungul timpului, tânăra prinţesă a realizat că acesta este un om „sincer, inteligent, muncitor şi are o inimă mare“

Din cauza unei legi japoneze controversate, ce datează încă din anul 1947, femeile din familiile imperiale îşi pierd statutul în urma unei căsătorii cu „un om de rând“, ceea ce nu se aplică şi în cazul bărbaţilor.

Mako a renunțat la titlul de prințesă a Japoniei pentru iubire

printesa mako

Cea mai mare fiică a prințului Akishino al Japoniei, Mako, s-a logodit în 2013 cu Kei Komuro, care acum lucrează la o firmă de avocatură din New York. Cuplul ar fi trebuit să se căsătorească în 2017, dar planurile lor au fost date peste cap de neînțelegeri petrecute în familiile lor.

În octombrie 2021, Mako și Kei și-au unit destinele, însă nu au avut parte de o nuntă mare. La scurt timp, s-au mutat în New York, într-un apartament luxos din Manhattan, pentru care plătesc o chirie lunară de câteva mii de dolari.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri