printesa mako
Actualitate

Prințesa Mako a renunțat la titlul imperial pentru a se căsători cu iubitul ei avocat. / Foto: Profimedia

Prințesa Mako a Japoniei rupe tradiția imperială. Renunță la titlu și la avere pentru a se mărita, anul acesta, cu un "om de rând"

Prințesa Mako, nepoata cea mare a împăratului Naruhito, vrea să se căsătorească cu iubitul ei până la sfârșitul acestui an. Mako are 29 de ani și se iubește de multă vreme cu Kei Komuro. Cei doi s-au întâlnit într-un restaurant din Tokyo, la un eveniment al universității la care amândoi au studiat.

Prințesa Mako s-a decis! Renunță la statutul de regalitate a Japoniei pentru a se căsători cu iubitul ei avocat. Mai mult, aceasta a anunțat că refuză și suma de 1,3 milioane de dolari de la guvernul țării sale, compensația pe care ar trebui să o primească orice femeie care-și pierde titlul regal, scrie The Times.

Citește și: Prințesa războinică! Charlene de Monaco, imagine cu puternic impact pusă pe rețelele sociale

Prințesa Mako
Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Nepoata împăratului Japoniei plănuiește o nuntă cât mai discretă, asta după ce evenimentul, programat inițial pentru 2018, a mai fost deja amânat. După ce se căsătorește, își dorește să se mute cu soțul ei în SUA, unde acesta intenționează să lucreze la o firmă de avocatură din New York.

Prințesa Mako și iubitul ei s-au cunoscut în timpul facultății

"Inițial, am fost atras de zâmbetul lui luminos", povestea Mako. De-a lungul timpului, tânăra prinţesă a realizat că viitorul ei soţ este un om „sincer, inteligent, muncitor şi are o inimă mare“. Mako și Komuro s-au logodit la sfârșitul lui 2013 și au continuat relația la distanță, pentru că prințesa studia în Anglia.

Din cauza unei legi japoneze controversate, ce datează încă din anul 1947, femeile din familiile imperiale îşi pierd statutul în urma unei căsătorii cu „un om de rând“, ceea ce nu se aplică şi în cazul bărbaţilor.

Citește și: Prințesa Elisabeta a Belgiei a lăsat rochiile și pantofii cu toc pentru bocancii și uniforma de la Școala Militară

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri