Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia
Actualitate

Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia

Gestul inedit făcut de prințul William pentru un puști. Moștenitorul tronului a încălcat o regulă regală extrem de strictă

Prințul William a recunoscut că a încălcat o regulă regală în timpul unei vizite la renumita plajă Fistral din Cornwall. În ciuda faptului că a trebuit să se abțină să își îmbrace costumul de surf și să intre în ocean, întrucât avea îndatoriri oficiale, el a făcut un gest inedit la cererea unui puști, încălcând astfel o regulă regală foarte strictă. 

William s-a întâlnit cu un băiețel de nouă ani pe nume Phoenix Kanes, care și-a rupt brațul, iar acesta l-a întrebat dacă îi va semna ghipsul. Deși protocolul regal le interzice membrilor să se semneze pe obiectele personale ale oamenilor, prințul William a făcut o excepție pentru tânărul entuziast și i-a spus că nu are voie să facă asta, dar a făcut-o totuși, aducând un zâmbet pe fața puștiul. 

„Shhht, nu spune nimănui. Nu ar trebui să fac asta!”, i-a spus William copilului în timp ce îi semna ghipsul. 

Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia
Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia

Citește și: Regula strictă pe care încălcat-o prințul Harry imediat ce a cunoscut-o pe Meghan Markle: „Am știut din prima clipă!”

Interacțiunea dintre cei doi a avut loc în timpul unei vizite a prințului la Fistral Beach, unde a discutat cu reprezentanți ai organizațiilor locale care promovează siguranța în mare și pe plajă în vederea sezonului estival. William a discutat cu membrii cluburilor din Holywell Bay și Newquay Surf Life Saving, care antrenează voluntari pentru a preveni înecurile și a salva vieți în apele deschise.

De-a lungul zilei, prințul William a avut ocazia să interacționeze cu copii care învață tehnici de salvare și chiar s-a alăturat unui joc de volei pe plajă. Chiar dacă acest lucru nu făcea parte din programul său oficial, moștenitorul tronului a decis să se distreze alături de cei prezenți.

Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia
Prințul William pe plaja Fistral din Cornwall/ Profimedia

Înainte de această vizită la plajă, William a luat parte la un alt eveniment important în Cornwall, vizitând un proiect de locuințe la Nansledan din Newquay. Acest proiect, în parteneriat cu organizația caritabilă St Petrocs din Cornish, își propune să ofere adăpost pentru persoanele fără locuință, oferindu-le nu doar un cămin, ci și sprijinul necesar pentru reintegrarea lor în societate. 

Citește și: Lista de reguli pe care familia regală trebuie să le urmeze. Protocolul este unul foarte strict

Anul trecut, soția prințului William, Kate, a dezvăluit că nu are voie să dea autografe, în timp ce participa la Chelsea Flower Show. Ea a fost întrebată de un copil dacă îi poate semna o hârtie, iar prințesa de Wales a răspuns: „Nu-mi pot scrie numele! Dar pot să desenez”. Atunci când copiii au întrebat-o de ce nu poate să-și scrie numele, Kate nu s-a ferit: „Nu-mi este permis să mă semnez, este o regulă pe care nu pot să o încalc”.

În trecut, și regele Charles a încălcat această regulă. În 2010, i-a dat un autograf unei victime a unor inundații. „Charles 2010”, a scris el.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri