Regina Elisabeta/ Getty Images
Divertisment

Regina Elisabeta/ Getty Images

Regula „crudă” a Reginei. Aceasta poate lua cadourile strănepoților ei oricând dorește

Regina Elisabeta a II-a a impus o regulă „crudă” privind cadourile strănepoților ei. Potrivit acesteia, monarhul poate lua darurile micuților de fiecare dată când dorește. 

Familia regală are un cod de reguli stricte pentru absolut orice, inclusiv pentru cadourile primite de membri regali. În acest „manual” de șapte pagini există un protocol al cadourilor, care detaliază dacă pot fi acceptate, când trebuie returnate sau respinse și cum sunt înregistrate. Regula aceasta presupune și faptul că Regina poate lua cadourile oferite prinților George și Louis și ale prințesei Charlotte, dacă dorește. 

Toate cadourile oferite familiei regale din surse externe nu vor ajunge la destinatar decât în ziua în care vor urca pe tron. Astfel că, dacă prințul George a primit în dar un ursuleț de pluș, acesta va intra în posesia lui decât atunci când va deveni rege. Din fericire, strănepoții Reginei pot păstra cadourile de la părinți și alți membri ai familiei regale. 

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Citește și: Felul în care regina Elisabeta a II-a își ține geanta spune multe. Ce mesaje transmite când mută poșeta de la locul ei obișnuit

„Cadourile sunt definite ca fiind oficiale atunci când sunt primite în timpul unui angajament sau al unei îndatoriri oficiale. Cadourile oficiale nu sunt proprietatea privată a membrului familiei regale care le primește, ci sunt primite în calitate oficială în cadrul îndatoririlor oficiale în sprijinul și în numele Reginei”, potrivit regulilor proprii ale familiei regale. 

Astfel că, orice cadou, fie ca este vorba despre o simplă panglică, este proprietatea privată a Reginei, indiferent de cine a primit-o. Cu alte cuvinte, Regina este responsabilă pentru tot ce se oferă membrilor familiei regale în vizitele oficiale, deoarece aceștia acționează în numele Majestății Sale. Dar, nefiind deținute de membrul în cauză, nu sunt supuse impozitului atâta timp cât respectă regulile familiei.

Citește și: Cum se comportă regina Elisabeta a II-a în spatele ușilor închise. E total diferită față de imaginea promovată la evenimentele oficiale

Cu toate acestea, chiar și după ce cadoul a fost oferit, există un proces strict pentru modul în care acestea sunt gestionate. Toate cadourile trebuie să fie înregistrate pe un „Formular oficial de cadouri primite”. Dacă un cadou nu este folosit sau consumat de familia regală, acesta poate fi depozitat sau dat unei organizații de caritate. Regulile precizează că donatorului nu trebuie să-i fie adusă „nicio ofensă” și risipa trebuie evitată pe cât mai mult posibil.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri