chloe pomfret (4)
Actualitate

Chloe a avut greutăți serioase în primii 20 de ani de viață. / Foto: Instagram

La 16 ani trăia pe străzi, azi e studentă la Oxford. Povestea fetei care a depășit orice obstacole și și-a depășit cu brio condiția

O tânără care a locuit în centre de plasament și la 16 ani ajunsese să trăiască pe străzi sau pe canapelele prietenilor, din cauză că se îndepărtase de familia ei, spune că viața ei a luat o turnură ireală după ce a fost acceptată la Universitatea Oxford.

Chloe Pomfret, în vârstă de 20 de ani, a crescut în sistemul de asistență maternală în primii ani de școală, s-a înstrăinat de familie după moartea bunicului ei și a avut trei luni în care a trăit pe străzi sau a dormit pe canapelele cunoscuților. În acea perioadă grea s-a gândit inclusiv la suicid, întrucât nu mai găsea nicio portiță de ieșire din situația complicată în care se afla. 

Citește și: Povestea fetei care s-a născut în închisoare, iar acum e studentă cu bursă la Harvard. Aurora nu a avut un început ușor în viață

A trăit pe străzi, iar salvarea ei a venit în liceu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Salvarea a venit când liceul la care studia a ajutat-o să-și găsească un loc unde să stea. Acela a fost momentul în care Chloe s-a decis să se concentreze pe educația ei și să-și împlinească visul de a fi profesoară de biologie.

Să aplice la Oxford nu era neapărat pe "radarul" tinerei, dar după ce a aflat despre niște cursuri care o interesau foarte tare, și-a dat seama că acela este cel mai bun loc pentru ea. A aplicat și a fost acceptată. A intrat deja de un an într-un mediu superb, a cunoscut o mulțime de tineri inteligenți în care a găsit adevărați prieteni și și-a făcut și un iubit. Picnicurile, ieșirile la concerte și distracția din cămin sunt lucruri care-i fac bine lui Chloe.

Și-a petrecut primul an la Oxford studiind, dar și schimbând lucrurile din interior pentru a-i ajuta pe studenții care au trecut prin episoade de viață la fel de dificile ca ale ei.

Citește și: O studentă de 20 de ani a sfidat toate regulile și a ajuns în finala Miss Anglia după ce a defilat pe podium nemachiată

"Este încă ireal când ajung în Oxford. Vezi toate acele clădiri mari și elegante, este o cu totul altă lume. Mergi la baluri, unde ți se servește mâncare, am o persoană care vine și îmi face curățenie în cameră, iar eu mă gândesc: 'Ce Dumnezeu?'. Sunt atât de recunoscătoare că am avut sprijinul să ajung aici. Sunt norocoasă, întrucât alți studenți ca mine nu ar fi avut șansa asta", a povestit Chloe Pomfret în povestea descrisă de Manchester Evening News.

De la cinci ani, viața lui Chloe a fost una agitată

Tânăra a fost despărțită de părinți și de frați încă de când avea cinci ani. Părinții ei aveau probleme cu alcoolul și drogurile. Descrie procesul despărțirii ca fiind unul traumatizant. Și-a petrecut următorii trei ani trăind într-o familie "uimitoare" care a răsfățat-o și, când se uită în urmă, spune că aceia au fost cei mai buni ani din viața ei.

La 8 ani s-a mutat cu tatăl ei, dar relația cu acesta a fost una pe care a simțit-o "artificială". Trei ani mai târziu a ajuns în grija bunicului. În ciuda faptului că bărbatul avea cancer, se ocupa și de nepoată și între ei s-a legat o relație aparte. La rândul ei, și fetița de atunci avea grijă de el. Când l-a pierdut, lumea ei s-a prăbușit. A fost forțată să se întoarcă în locuința tatălui, dar relația lor s-a rupt iremediabil la scurt timp. La 16 ani era pe străzile din Manchester, în sala de așteptare ale unor spitale sau pe canapelele unor oameni. Astăzi, e la Universitatea Oxford și luptă zilnic, în sălile de curs, dar și în consilii și administrații, pentru o viață mai bună.

Citește și: Viața dublă a unei învățătoare. Cu ce se ocupă tânăra de 22 de ani după ce pleacă de la școală: “Nu vorbesc prea mult despre asta”

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?