Lisa Marie Presley
Actualitate

Lisa Marie Presley 2013 / Foto: Getty Images

Lisa Marie Presley, o viață marcată de drame: pierderea persoanelor dragi, mariaje eșuate, droguri. Sinuciderea fiului ei a distrus-o

Lisa Marie Presley, singurul copil al lui Elvis Presley, a murit la doar 54 de ani, după ce a suferit un stop cardiac în propria casă. Aceasta a fost găsită de menajeră în stare de inconștiență, iar primul ei soț, Danny Keough, care locuiește pe aceeași proprietate, a resuscitat-o. Aceasta a murit, însă, la spital. Lisa Marie a avut o viață marcată de drame încă de când era mică.

Pierderea tatălui și patru mariaje eșuate

În 1977, pe când avea doar nouă ani, a suferit prima pierdere marcantă, ce a tatălui ei, la patru ani după divorțul părinților. Lisa era cea mai mare bucurie a lui Elvis și cunoscută încă de la naștere prin prisma tatălui ei. În adolescență, aceasta și-a arătat latura rebelă și a început să abuzeze de droguri, iar la 20 de ani se căsătorea prima dată. Muzicianul Danny Keough i-a devenit soț în 1988, dar a divorțat de el în 1994, după ce au avut doi copii: Riley și Benjamin.

Citește și: A murit Lisa Marie Presley. Fiica lui Elvis avea 54 de ani

Lisa Marie Presley și Danny Keough
Lisa Marie Presley și Danny Keough, primul ei soț / Foto: Profimedia

Următoarea căsnicie a Lisei a fost cea cu Michael Jackson, la doar 20 de zile de la divorțul de Danny Keough. Fiica regelui rock 'n' roll-ului și cel supranumit regele muzicii pop se cunoșteau de când erau copii. În 1996, Lisa Marie a depus actele de divorț, după ce i-a dat acestuia de ales: ea sau drogurile. După moartea lui MJ, în 2009, Lisa a spus că regretă cu nu l-a putut ajuta mai mult să-și gestioneze problemele.

lisa marie presley si michael jackson
Lisa Marie Presley a fost căsătorită cu Michael Jackson. / Foto: Profimedia

Al treilea mariaj bifat de fiica lui Elvis a fost cu un alt bărbat celebru, Nicolas Cage. Cei doi și-au unit destinele în august 2002, dar s-au despărțit după numai trei luni.

nicolas cage si lisa marie presley
Lisa Marie Presley a fost căsătorită cu Nicolas Cage. / Foto: Profimedia

Ultima căsnicie a Lisei Marie a fost cu Michael Lockwood, muzician și producător muzical, cu care aceasta chiar a colaborat în cariera sa muzicală în care a lansat trei albume pop. Primul soț, Danny Keough, a fost cavaler de onoare la ceremonia care a avut loc în Japonia, în 2006. În 2008, Lisa și Michael au devenit părinții gemenelor Finley și Harper. Au divorțat în 2016.

Lisa Marie Presley și Michael Lockwood
Lisa Marie Presley și Michael Lockwood, ultimul ei soț. / Foto: Profimedia

Pierderea moștenirii primite de la Elvis Presley

Când a împlinit 25 de ani, Lisa a moștenit averea tatălui ei, inclusiv domeniul Graceland. La momentul morții sale, Elvis ar fi avut cinci milioane de dolari, dar grație fostei soții, care a transformat Graceland într-un obiectiv turistic, averea a ajuns la peste 100 de milioane. Decizia neinspirată a Lisei de a-l angaja pe Barry Siegel ca manager al afacerilor și averii sale a fost dezastruoasă. Până în 2015 a rămas fără niciun ban, iar în 2018 avea datorii de 16 milioane de dolari. Mai mult, și fostul soț, Michael Lockwood, o dăduse în judecată pentru pensie alimentară. La momentul morții ei, cei doi foști soți încă se luptau prin tribunale pentru bani.

Citește și: Ultimele imagini cu Lisa Marie Presley. A participat la Globurile de Aur cu două zile înainte să moară și a plâns în public

Dependența de droguri, alcool și pastile

În urmă cu câțiva ani, Lisa Marie a mărturisit că a început să ia opioide în 2008, după nașterea gemenelor sale: "Poate vă întrebați cum, după ce am pierdut atâtea persoane apropiate, am căzut pradă opioidelor. Mi-a trebuit doar o perioadă scurtă în spital, când mi-au fost prescrise, pentru a simți că am nevoie să continui să le iau".

Aceasta nu a fost prima bătălie a Lisei cu substanțele, căci pe când avea doar 13 ani devenea dependentă de alcool, cocaină și sedative, de care a fost abuzat până la 17 ani, când mama ei a internat-o la dezintoxicare. În 2013 era din nou dependentă de cocaină, motiv pentru care a ajuns de cel puțin cinci ori la dezintoxicare, scrie Daily Mail.

Citește și: Lisa Marie Presley, dezvăluiri la doi ani de la moartea fiului ei. Legătura care îi va uni pentru „eternitate”

Moartea unicului ei băiat a distrus-o: "Doliul nu încetează niciodată"

Lisa Marie Presley and Benjamin Presley Keough at Mr. Chow restaurant, London, Britain - 09 Jan 2012
Benjamin Presley Keough, Lisa Marie Presley, Londra, 2012. Profimedia

În iulie 2020, Lisa Marie a trecut prin cea mai mare durere a vieții sale. Unicul ei băiat, Benjamin, s-a sinucis la doar 27 de ani, chiar în casa familiei. Autopsia a arătat că avea cocaină și alcool în organism la momentul decesului.

Anterior, tânărul a încercat să-și ia viața cu șase luni înainte, apoi a petrecut trei săptămâni la reabilitare. De-a lungul vieții, Keough s-a internat de mai multe ori la dezintoxicare, dar nu a reușit niciodată să încheie programul de acolo.

"Doliul nu încetează, nu dispare în niciun sens, la un an sau la x ani de la pierderea unui om drag. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumiți oameni sau cultura noastră vor să credem. Nu 'treci peste asta', nu 'treci mai departe'. Dacă ești incredibil de norocos, câțiva oameni vor păstra legătura cu tine după prima lună sau cam așa ceva. Din păcate, acesta este un adevăr rece și dur pentru majoritatea. Așa că, dacă cunoașteți pe cineva care a pierdut o persoană dragă, indiferent de cât timp a trecut, vă rog să-l sunați pentru a vedea cum se simte. Mergeți să-i vizitați pe cei aflați într-o astfel de situație, ei chiar vor aprecia, mai mult decât vă puteți imagina. (...) Este o alegere să continui, una pe care trebuie să o fac în fiecare zi și una care este în mod constant cel puțin provocatoare... Dar merg mai departe pentru fetele mele. Merg mai departe pentru că fiul meu mi-a arătat foarte clar în ultimele sale momente că îngrijirea surorilor lui mai mici era printre preocupările sale. Le-a adorat pe fete și ele pe el" spunea Lisa Marie în august 2022, de Ziua Conștientizării Durerii.

Lisa Marie Presley a murit la 54 de ani

Vestea morții Lisei Marie a fost dată chiar de mama ei, Priscilla Presley. "Cu inima plină de durere trebuie să împărtăşesc vestea devastatoare: draga mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit. Ea a fost cea mai pasionată, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde. Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni", a transmis Priscilla, într-un comunicat trimis revistei People.

Fiica "Regelui" fusese transportată de urgenţă la spital, joi dimineaţă, potrivit unui mesaj postat mai devreme tot de mama ei pe reţelele sociale. Lisa Marie Presley era în stare de "inconştienţă" când menajera a descoperit-o în casa ei din Calabasas, Los Angeles.

Fostul ei soţ, Danny Keough, care locuieşte pe aceeași proprietate, a fost cel care a resuscitat-o până la sosirea paramedicilor care au transportat-o la spital.

În urma ei au rămas cele trei fiice și mama ei, Priscilla.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?