shutterstock_721420033 - Copy
Actualitate

Mâncăruri tradiționale de Crăciun din lumea întreagă: ce pun pe masa festivă nemții, italenii sau mexicanii

Cel mai așteptat moment de Crăciun este masa copioasă în jurul căreia se adună toți membrii familiei. Sarmalele, lebărul și cozonacii calzi sunt doar câteva dintre delicatesele servite de români la masa de CrăciunÎnsă, te-ai întrebat vreodată în ce constă cina de Crăciun în alte părți ale lumii? Iată 9 locuri din lume, unde masa de Crăciun este cu totul diferită de a noastră:

Mâncăruri tradiționale de Crăciun din lumea întreagă

1. Germania

"Weihnachtsgans", sau friptura de gâscă, este un fel de mâncare popular pe masa nemților, acompaniat de umplutură de cârnați, găluște de cartofi și varză roșie. Ca desert, preferatul acestora este "Stollen", o pâine tradițională dulce, cu nuci și fructe uscate, asemănătoare unei prăjituri cu fructe.

2. Italia

"Festa dei sette Pesci", tradusă ca "Sabatoarea celor șapte pești" este o cină tradițională italiană de Crăciun, ce constă într-un meniu cu șapte feluri de mâncare din fructe de mare, precum crap, caracatiță, scoici, midii sau anghilă prăjită. Ca desert, italienii servesc iubitul panettone sau tiramisu făcut în casa.

Citeşte şi: Dieta Sirtfood - cum să slăbești rapid cu ajutorul sirtuinelor, noile "superalimente". Dieta lui Adele promite zeci de kg în minus

3. Polonia

Pentru familiile poloneze, cina de Crăciun constă în doisprezece feluri de mâncare precum borș, supă de ciuperci, faimoasele "pierogi" (colțunași) umplute cu piure de cartofi, varză murată sau brânză cottage și prăjitura cu mac.

4. Noua Zeelandă

Pentru cei din emisfera sudică, Crăciunul este adesea un eveniment sărbătorit afară, printr-un grătar. Mâncarea variază între fructe de mare, precum pește sau creveți și diferite cărnuri exotice sau șuncă.

5. Mexic

Atracția principală pentru masa de Crăciun a mexicanilor constă în "tamales", un fel de mâncare făcut din carne sau legume, înfășurate într-o coajă de porumb. Aceștia organizează chiar și o petrecere dedicată pregătirii acestui fel de mâncare, numită "tamalada".

 6. Filipine

Filipine are cel mai... lung Crăciun din lume, începand să sărbătorească încă din septembrie. După liturghia de la miezul nopții, în ajunul Crăciunului, filipinezii au un mare festin "Noche Buena" cu "lechón", un purcel de lapte la proţap. Veți găsi, de asemenea, "queso de bola" (o minge de brânză), pachețele de primăvară, salată de fructe și paste.

Citeşte şi: Ce mănânci pentru o dietă echilibrată. Cele mai sănătoase tipuri de pește

7. Lituania

O cină lituaniană tradițională, numita kūčios, constă în feluri de mâncare reci, fără lactate și carne. Pregătirea preparatelor poate dura și o săptămână și includ pește precum hering cu roșii, pâine, ciuperci și alte vegetale.

Se pare japonezii nu sunt atât de tradiționali în ceea ce privește cina de Crăciun, întrucât ei o sărbătoresc cu o găleată de aripioare crocante de la KFC. Totul se datorează unei campanii de marketing reușite, din anii 70', numită " KFC de Crăciun", care a convins japonezii introducă puiul prăjit ca tradiție pentru masa de Crăciun.

8. Armenia

Armenii sărbătoresc Crăciunul pe 6 ianuarie, iar masa de Crăciun include "ghapama", un preparat din dovleac care se mănâncă doar de Crăciun și alte ocazii speciale. Dovleacul este umplut cu orez, stafide, nuci și miere înainte de a fi prăjit.

9. Suedia

Suedezii sărbătoresc Crăciunul printr-un bufet, cunoscut și sub numele de "Julebord". Astfel, masa conține trei feluri de mâncare formate din pește (adesea hering murat) urmat de mezeluri, șuncă și cârnați. Apoi, suedezii vor servi o caserolă de chiftele și cartofi numită "Janssons frestelse", înainte de a trece la deserturi precum chifle cu șofran și budincă de orez.

Citeşte şi: Cele mai puternice antibiotice naturale: usturoiul, ghimbirul sau scorțișoara, aliații noștri în lupta cu infecțiile

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri