antibiotice naturale
Sanatate

Cele mai puternice antibiotice naturale: usturoiul, ghimbirul sau scorțișoara, aliații noștri în lupta cu infecțiile

Alimente precum usturoiul, mierea și turmericul fac parte din alimentația noastră de zi cu zi, dar de cele mai multe ori nu stim că ele au și nenumărate alte proprietăți. Din ce în ce mai mult încercăm să înlocuim anumite medicamente cu remedii naturiste. Vă prezentăm câteva produse naturale, ieftine și la îndemâna oricui, care nu ar trebui să lipsească din casa niciunuia dintre noi și care fac parte din categoria cele mai puternice antibiotice naturale.

VEZI SI: Remedii naturiste împotriva căderii părului. Ce poți face înainte să dai banii pe alte produse


Usturoiul

Usturoiul nu este doar o plantă aromatică ce dă gust mâncării, ci este și un antibiotic puternic folosit de mii de ani de popoarele din întreaga lume. Un studiu recent a constatat că o substanță activă din usturoi este de până la 100 de ori mai eficientă decât antibioticele. Usturoiul este cunoscut pentru că luptă cu o gamă largă de infecții, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și chiar paraziți. Usturoiul nu doar că ucide microbii și infecțiile, dar întărește și sistemul imunitar.

 

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.  Printre numeroasele sale beneficii pentru sănătate, mierea de Manuka este foarte eficientă împotriva infecțiilor. Mai multe studii au demonstrat că mierea de Manuka poate ucide infecțiile stafilococice (MRSA) rezistente la antibiotice. Mierea de Manuka este utilizată local pe piele, dar poate fi și mâncată. Ea dă un impuls puternic sistemului imunitar constituind și un mod delicios de a lupta împotriva infecțiilor.

antibiotice naturale

VEZI SI: Ceaiuri pentru slăbit. Cum să topești rapid grăsimea cu ajutorul acestor băuturi

Scorțișoara

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi și mai comune condimente din lume și este in top  cele mai puternice antibiotice naturale. Aceasta omoară infecții fungice și stopează formarea compușilor care cauzează boli sau leziuni ale țesuturilor. Scorțișoara este bine cunoscută pentru nenumăratele sale beneficiile, inclusiv capacitatea sa de a trata acneea cauzată de bacterii, infecțiile orale și respirația urât mirositoare, disconfortul intestinal și hemoragia.

VEZI SI: Top 15 cele mai populare diete de slăbit în 2020. Care funcționează, potrivit experților

Ghimbirul

Ghimbirul este un alt promițător antibiotic natural. Asta pentru că ghimbirul conține compuși naturali care pot lupta împotriva infecțiilor, calmează problemele digestive și disconfortul, amelioreză greața, reduce inflamația și crește acidul gastric pentru a calma digestia după o masă.
Cu alte cuvinte, putem spune că ghimbirul este un antibiotic eficient, dar nu știm ce efect are împotriva unui spectru larg de agenți patogeni.

Turmericul

Printre cele mai puternice antibiotice naturale este și turmericul. Datorită beneficiilor sale antioxidante și antiinflmatorii, se utilizează în caz de ulcere gastrice, indigestie, boli de inimă, precum și infecții bacteriene și virale.

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri