shutterstock_718961371
Sanatate

Dieta Sirtfood - cum să slăbești rapid cu ajutorul sirtuinelor, noile "superalimente". Dieta lui Adele promite zeci de kg în minus

Dieta Sirtfood este una dintre cele mai noi diete, care face furori printre vedete: aceasta a ajutat-o pe Adele să slăbească  peste 20 de kilograme. Dieta Sirtfood se bazează pe o cercetare privind sirtuinele, un grup de șapte proteine ​​găsite în organism. S-a dovedit că acestea au puterea de a regla o varietate de funcții, inclusiv metabolismul, inflamația și durata de viață.

Ce ai voie mănânci în dieta Sirtfood

Există anumite alimente care pot crește nivelul acestor proteine -  alimente care au căpătat și ele denumirea de "sirtfoods".  În plus au un număr caloric redus:

kale
vin roșu
căpșuni
ceapă
soia
pătrunjel
ulei de măsline extravirgin
ciocolată neagră (85% cacao)
ceai verde matcha
hrișcă
curcuma
nuci
rucola
chili
leuștean
curmale
andive roșii
capere
cafea

Cât de eficientă este dieta Sirtfood

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.


Creatorii acesteia susțin că respectarea dietei Sirtfood va duce la pierderea rapidă în greutate, menținând în același timp masa musculară și protejându-vă de bolile cronice.
Până în prezent, nu există dovezi convingătoare că dieta Sirtfood are un efect mai deosebit asupra pierderii în greutate decât orice altă dietă cu restricție calorică.


Citeste şi: Cele mai puternice antibiotice naturale: usturoiul, ghimbirul sau scorțișoara, aliații noștri în lupta cu infecțiile

Cum se urmează dieta Sirtfood

Dietă Sirtfood constă în două faze care durează 3 săptămâni, iar la finalul acestora puteți menține dieta prin consumul alimentelor considerate "stirtfood".

Faza unu

Faza unu durează șapte zile și constă în restricționarea numărului de calorii la 1000 și 1500 calorii, consumul de trei sucuri verzi pe zi plus o masă. Exemple de mese regăsiți în cartea cu același nume, cateva dintre ele fiind: tofu, omletă sirtfood sau un amestec de creveți cu tăiței de hrișcă.

Faza a doua

Faza a două durează 2 săptămâni și presupune consumul a trei mese pe zi și un suc verde. În timpul acestei faze de „întreținere” ar trebui să continuați să slăbiți constant.

VEZI SI: Stiinta din spatele dietei care a ajutat-o pe Adele sa slabeasca enorm. Ce presupune regimul Sirtfood


Pot fi "sirtfood" noile superalimente?


Aceste alimente sunt bogate în substanțe nutritive și pline de compuși sănătoși ai plantelor, iar diferite studii au asociat multe dintre alimentele recomandate în dieta Sirtfood cu beneficii pentru sănătate.
De exemplu, consumul de cantități moderate de ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao poate reduce riscul de boli de inimă și poate ajuta la combaterea inflamației .
Consumul de ceai verde poate reduce riscul de accident vascular cerebral și diabet și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Citeste şi: Înlocuitori de zahăr. Îndulcitori naturali și artificiali pe care îi poți folosi în cafea sau ceai sau la prepararea dulciurilor

Cât de sigură este dieta Sirtfood și care sunt efectele secundare?


Deși dieta Sirtfood este săracă în calorii, iar prima fază nu este echilibrată nutrițional, urmarea acesteia de către un adult sănătos nu este periculoasă. Singurul efect secundar ar putea fi foamea.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri