Un cleric s-a întâlnit cu regina Elisabeta în weekend
Actualitate

n preot care s-a întâlnit cu regina Elisabeta în weekend, dezvăluiri neașteptate:”A fost un șoc să aflu că e bolnavă!” / Profimedia Images, Facebook

Un preot care s-a întâlnit cu regina Elisabeta în weekend, dezvăluiri neașteptate:”A fost un șoc să aflu că e bolnavă!”

Un cleric care a fost alături de regina Elisabeta a II-a la sfârșitul săptămânii trecute, cu doar câteva zile înainte ca aceasta să se stingă din viață, a oferit detalii despre starea ei. ”Era foarte veselă.”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Potrivit sursei citate, reverendul Iain Greenshields, în vârstă de 68 de ani, care este moderator al Adunării Generale a Bisericii Scoției, și-a petrecut sfârșitul săptămânii la Castelul Balmoral, după ce a susținut o predică la Braemar, iar apoi a luat masa cu Regina.

Citește și: De ce nu a mers Kate Middleton în Scoția, alături de soțul ei, pentru a fi lângă regina Elisabeta a II-a. Cele două se admirau reciproc

Greenshields a luat cina cu regina Elisabeta a II-a sâmbătă, iar duminică, el a văzut-o la prânz, motiv pentru care a explicat că aceasta părea să fie într-o formă bună.

Reverendul care și-a petrecut sfârșitul săptămânii cu regina Elisabeta

”A fost o vizită extraordinară. Memoria ei era foarte bună și părea veselă.”, a spus el pentru The Times, adăugând: ”A fost un șoc pentru mine să aflu că e foarte bolnavă, pentru că la sfârșitul săptămânii era într-o formă bună.

”Punea suflet în tot ceea ce făcea. Mi-a vorbit foarte personal, își amintea lucruri din copilărie, mi-a vorbit despre caii ei, ba chiar își amintea numele lor, știa numele unor persoane și chiar locuri. Era remarcabilă.”, a explicat el.

Citește și: Motivul pentru care Meghan Markle nu l-a însoțit pe prințul Harry la Castelul Balmoral, unde s-a stins din viață regina Elisabeta

Totodată, Greenshields i-a adus un omagiu Reginei, spunând că domnia sa a fost bazată pe ”credință și dăruire.”

Citește și: Imagini istorice din copilăria și tinerețea reginei Elisabeta a II-a. De la micuța cu păr creț la conducătoarea unui regat

”A fost o constantă în viața națiunii noastre timp de peste șapte decenii, iar cei mai mulți dintre noi am crescut știind că ea este monarhul nostru.”, a spus el, adăugând: ”Neobosită în misiunea ei, Regina a demonstrat că s-a dedicat o viață întreagă servirii propriului popor.”

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția.

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a murit în Scoția, la 96 de ani, înconjurată de familie / Foto: Royal Family Facebook

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri