regina elisabeta a II-a
Actualitate

Starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a nu este cea mai bună. / Foto: Getty Images

Noi detalii despre ultimele zile din viața reginei Elisabeta a II-a: ”Era conștientă de faptul că timpul ei este limitat!”

Regina Elisabeta a II-a era conștientă de faptul că sfârșitul vieții ei se apropie și nu avea regrete, dezvăluie scriitorul Gyles Brandreth, în cartea pe care o va lansa în curând, intitulată ”Elizabeth: An Intimate Portrait”.

Scriitorul a documentat vizita preotului Iain Greenshiels la Castelul Balmoral, care a avut loc cu doar câteva zile înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Imagini istorice din copilăria și tinerețea reginei Elisabeta a II-a. De la micuța cu păr creț la conducătoarea unui regat

”Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul ei este limitat. A acceptat acest lucru cu grație, așa cum și-ar fi putut imagina oricine.”, a notat Brandreth.

Credința a fost totul pentru ea. Mi-a spus că nu avea regrete.”, a mai spus el.

Totodată, Gyles Brandreth a susținut că regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață după ce luni de zile s-ar fi luptat cu un cancer.

”Am auzit că regina avea o formă de mielom, mai exact, cancer de măduvă osoasă, ceea ce ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an. Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasa, mai ales la nivelul pelvisului si spatelui inferior, iar mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în vârstă”, a afirmat Gyles Brandreth, potrivit sursei citate. 

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

Ce declarații a făcut reverendul Iain Greenshields despre întâlnirea cu regina Elisabeta

Potrivit sursei citate, reverendul Iain Greenshields, în vârstă de 68 de ani, care este moderator al Adunării Generale a Bisericii Scoției, și-a petrecut sfârșitul săptămânii la Castelul Balmoral, după ce a susținut o predică la Braemar, iar apoi a luat masa cu Regina.

Citește și: De ce nu a mers Kate Middleton în Scoția, alături de soțul ei, pentru a fi lângă regina Elisabeta a II-a. Cele două se admirau reciproc

Greenshields a luat cina cu regina Elisabeta a II-a sâmbătă, iar duminică, el a văzut-o la prânz, motiv pentru care a explicat că aceasta părea să fie într-o formă bună.

Reverendul care și-a petrecut sfârșitul săptămânii cu regina Elisabeta

”A fost o vizită extraordinară. Memoria ei era foarte bună și părea veselă.”, a spus el pentru The Times, adăugând: ”A fost un șoc pentru mine să aflu că e foarte bolnavă, pentru că la sfârșitul săptămânii era într-o formă bună.

”Punea suflet în tot ceea ce făcea. Mi-a vorbit foarte personal, își amintea lucruri din copilărie, mi-a vorbit despre caii ei, ba chiar își amintea numele lor, știa numele unor persoane și chiar locuri. Era remarcabilă.”, a explicat el.

Citește și: Motivul pentru care Meghan Markle nu l-a însoțit pe prințul Harry la Castelul Balmoral, unde s-a stins din viață regina Elisabeta

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri