A murit după ce a pulverizat deodorant în camera ei
Actualitate

A murit după ce a pulverizat deodorant în camera ei / Shutterstock

O fată de 14 ani și-a pierdut viața după ce a pulverizat deodorant în camera ei. Părinții ei:”Nu vrem ca moartea ei să fie în zadar!”

O adolescentă în vârstă de 14 ani și-a pierdut viața subit, după ce a inhalat aerosolii unui deodorant. Acum, părinții ei au solicitat ca aceste produse să fie comercializate cu un mesaj clar, care să îi avertizeze pe cumpărători de potențiale pericole.

Giorgia Green, o fată de doar 14 ani din Derby, Anglia, a suferit un stop cardiac după ce a pulverizat un deodorant spray în camera ei. Sfâșiați de durere, acum părinții ei, care au mai descoperit și alte cazuri ale unor tineri care și-au pierdut viața în același fel, cer ca aceste produse să vină însoțite de mesaje clare, potrivit BBC

Citește și: Sufletele pereche există! S-au cunoscut în adolescență la Marele Canion, iar șapte ani mai târziu s-au reîntâlnit și s-au îndrăgostit

Asociația Britanică a Producătorilor de Aerosoli (BAMA) susține că produsele au avertismente foarte clare, pe produse fiind inscripționat mesajul ”a nu se lăsa la îndemâna copiilor”, însă părinții fetei susțin că scrisul este mult prea mic, iar mulți oameni nu îl sesizează.

”Oamenii nu știu cât de periculos poate fi conținutul din aceste recipiente”, a spus tatăl Giorgiei, Paul, care a declarat, de asemenea, că nu-și dorește ca nimeni din țară sau din lume să treacă prin ceea ce au trecut ei.

”Nu vrem ca moartea fiicei noastre să fie în zadar”, a mai spus el.

Giorgia, în vârstă de 14 ani, suferea de autism și îi plăcea să pulverizeze deodorant pe pături, după care le mirosea, ceea ce era foarte relaxant pentru ea.

Fratele mai mare al Giorgiei a găsit-o pe fată inconștientă în dormitorul ei pe 11 mai 2022.

”Ușa dormitorului ei era deschisă, deci nu e ca și când era un mediu închis”, a spus tatăl fetei.

Citește și: O profesoară de 48 de ani vrea o familie cu iubitul care nici nu era născut când ea se căsătorea prima dată: "Ne-am înțeles imediat"

De ce sunt periculoase tuburile de spray

Butanul, care este principalul ingredient din deodorantul Giorgiei, a fost înregistrat ca având legătură cu 324 de decese între 2001 și 2020. Propanul și izobutanul, care se regăsesc  de asemenea în deodorantul respectiv, au fost menționate în 123 și, respectiv, 38 de cazuri de decese, potrivit Libertatea.ro.

”Inhalarea de gaz butan sau propan poate duce la insuficiență cardiacă”, precizează ONS.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri