regina elisabeta a II-a
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a s-a stins în 8 septembrie 2022 / Foto: Profimedia

Planurile care detaliază ce se va întâmpla după moartea reginei Elisabeta a II-a, deconspirate. Înmormântarea, la 10 zile de la deces

După ani de speculații, pentru prima dată, planurile ce vizează înmormântarea reginei Elisabeta a II-a au ajuns la presă. Publicația Politico a făcut un rezumat al documentelor consultate, ce creionează evenimentele ce au loc din momentul în care regina moare și până în a zecea zi, când aceasta va fi înmormântată.

Un eveniment de asemenea amploare trebuie pregătit la secundă. Ziua în care Elisabeta a II-a va muri poartă numele de Ziua D, iar întreaga operațiune se numește London Bridge (Operațiunea Podul Londrei- n.r.).

Citește și: Regina Elisabeta a II-a le întinde o mâna lui Meghan și Harry. Gestul suveranei britanice arată că vrea să fie pace în familie

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Prințul Charles, care va deveni rege după decesul mamei sale, va ține un discurs către națiune în ziua tragediei, în timp ce premierul țării va fi primul membru al Guvernului care va ieși public cu o declarație. La 10 minute de la moartea suvernei, steagurile vor fi coborâte la jumătate de catarg.

Evenimente și ceremonii pe parcursul a 10 zile

regina elisabeta a II-a

Un scenariu pentru secretarii de stat, care prezintă modul în care pot da vestea miniștrilor lor, îi instruiește să spună: „Tocmai am fost informați despre moartea Majestății Sale Regina. Miniștrilor li se va spune că „este necesară discreția”.

Miniștrii și înalții funcționari publici vor primi, de asemenea, un e-mail de la secretarul cabinetului, în care scrie: „Dragi colegi, scriu cu tristețe pentru a vă informa despre moartea Majestății Sale Regina”.

În concordanță cu vremurile pe care le trăim, multe dintre planurile imediate se referă la social media. Site-ul web al familiei regale se va transforma într-o pagină neagră, cu o scurtă declarație care confirmă moartea reginei. Site-ul guvernului Regatului Unit - gov.uk - va afișa un banner negru în partea de sus. Toate paginile de rețele sociale ale departamentelor guvernamentale vor afișa, de asemenea, un banner negru și își vor schimba pozele de profil. Conținutul care nu este urgent nu trebuie publicat. Retweet-urile sunt interzise în mod explicit, cu excepția cazului în care sunt autorizate de către directorul de comunicare.

Familia regală va anunța planurile pentru înmormântarea reginei, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile după moartea ei, timp în care, în fiecare zi vor avea loc evenimente bine stabilite. Autoritățile anticipează încă de pe acum că sute de mii de oameni vor veni din afara Londrei pentru a aduce un ultim omagiu.

Citește și: Regina Elisabeta și prințul Philip, o dragoste ca-n povești. Ce sacrificiu a făcut ducele de Edinburgh pentru iubire

Ce se va întâmpla din ziua morții reginei Elisabeta a II-a și până la înmormântare

Operațiunea în care evenimentele ce urmează moartea reginei Marii Britanii sunt descrise la minut poartă numele London Bridge, iar ziua în care regina va muri este numită Ziua D. Zilele următoare vor fi D+1, D+2 etc.

Printul Charles
  • În ziua următoare morții suveranei britanice, la 10 dimineața, Charles va fi proclamat rege. Participanții la ceremonie vor purta haine negre, fără niciun fel de decorații la vedere. La 15:30, noul monarh va avea o întrevedere cu membrii Guvernului.
  • A treia zi, sicirul cu trupul reginei va fi dus la Palatul Buckingham. Dacă Elisabeta nu va muri în Londra, va fi transportată cu avionul sau cu trenul regal.
  • În zilele următoare, Charles se va îmbarca într-un tur al Marii Britanii, cu vizite în Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, pentru a primi condoleanțe de la oficialii din aceste țări.
  • În Ziua D + 5, trupul reginei va ajunge la Palatul Westminster, unde va rămâne trei zile și unde oamenii pot veni 23 de ore zilnic pentru a-și aduce un ultim omagiu. În ziua următoare are loc repetiția pentru procesiunea funerară.
  • A zecea zi, cea a înmormântării, va fi una de doliu național. Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey. Se vor ține două minute de reculegere în toată Marea Britanie, în mijlocul zilei. Vor avea loc procesiuni în Londra și Windsor. În capela St. George din Windsor se va ține o slujbă, iar regina va fi înmormântată în Capela Memorială a regelui George al VI-lea, din interiorul Castelului Windsor.

Citește și: Ce a făcut prințesa Diana la scurt timp după ce a fost cerută de soție de prințul Charles. Secretul ei a ieșit la iveală abia acum

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri