Lisa Marie Presley
Actualitate

Lisa Marie Presley / Profimedia Images

Povestea averii fiicei lui Elvis. Lisa Marie Presley ar fi cheltuit mare parte din banii lăsați de tatăl ei, în plus avea datorii

Elvis i-a lăsat fiicei sale, prin testament, toată averea când a murit în 1977. 16 ani mai târziu, la vârsta de 25 de ani, Lisa Marie Presley a intrat în posesia banilor. Înainte să moară, legendarul artist avea în conturi 5 milioane de dolari, dar soția sa, Priscilla, a reușit să transforme Graceland într-o atracție turistică, mai mult a pus bazele Elvis Presley Enterprises. Când Lisa Marie a preluat frâiele, fondul valora 100 de milioane de dolari.

elvis presley, priscilla presley, lisa marie presley
Elvis Presley și Priscilla Presley, alături de Lisa Marie / Foto: Profimedia

Potrivit Daily Mail, Lisa a risipit însă mare parte din averea de 100 de milioane de dolari pe care a moștenit-o de la Elvis. Aceasta cheltuia 92.000 de dolari cu o lună înainte să moară și datora fiscului 1 milion de dolari, conform unor documente obținute în noiembrie de The Blast.

Din cheltuielile ei lunare, de exemplu, 23.500 dolari mergeau la chirie și 1078 dolari pentru un Maserati.

Lisa câștiga peste 100.000 de dolari pe lună din Graceland și din fondul înființat pe Priscilla. Avea active în numerar de 95.266 USD, 714.775 USD în acțiuni și obligațiuni, dar și datorii de 1 milion de dolari către IRS. Averea ei totală, minus datorii, a fost estimată la 4 milioane de dolari în timpul procedurii de divorț de fostul ei soț Michael Lockwood.

A început bătălia pentru custodia fiicelor minore ale Lisei Marie Presley. Cu cine se luptă tatăl fetelor de 14 ani

Lisa Marie Presley și Michael Lockwood
Lisa Marie Presley și Michael Lockwood, ultimul ei soț. / Foto: Profimedia

Lockwood, tatăl fiicelor ei gemene Harper Vivienne și Finley, primea 40.000 de dolari pe lună pensie alimentară pentru copii, dar a insistat mereu că Lisa avea mai mulți bani decât pretindea în documentele judecătorești. Presley, în schimb, a declarat că avea datorii de 16 milioane de dolari din cauza deciziilor dezastruoase luate de managerul ei de afaceri.

Lisa l-a dat în judecată pe Barry Siegel în 2018, acuzându-l că i-a gestionat greșit moștenirea. Siegel și compania lui Providence Financial Management au susținut însă că au fost „cheltuielile scăpate de control” ale fiicei lui Elvis cele care au condus la situația ei financiară.

Potrivit unor documente finaciare, Presley avea la acea vreme de plătit taxe de peste 10 milioane de dolari din 2012 până în 2017, în plus, nu-și achitase datoria de peste 6 milioane de dolari la casa ei din Marea Britanie. De asemenea, datora 263.050 de dolari în taxe legate de profesia ei, 47.844 de dolari datorii pe cardul de credit și 250.000 de dolari pentru diverse facturi neplătite.

Lisa Marie Presley, o viață marcată de drame: pierderea persoanelor dragi, mariaje eșuate, droguri. Sinuciderea fiului ei a distrus-o

În 2003, Barry Siegel a preluat controlul banilor, în același an când ea și-a lansat cariera muzicală. Doi ani mai târziu, Siegel a vândut 85% din cota ei deținută în „Elvis Presley Enterprises”, ceea ce a făcut-o să piardă controlul asupra numelui și drepturilor de imagine ale tatălui ei.

Siegel și-a motivat decizia prin faptul că astfel „a achitat peste 20 de milioane de dolari datorii pe care Lisa le-a făcut în timp și i-a adus acesteia peste 40 de milioane de dolari în numerar și un flux de venituri de mai multe milioane de dolari”.

Presley a fost căsătorită cu actorul Danny Keough, Michael Jackson și Nicholas Cage înainte de Lockwood. Nu ar fi obținut nicio sumă de bani din mariajele cu Jackson și cu actorul câștigător al Oscarului.

Lisa Marie Presley a murit joi la vârsta de 54 de ani.

Lisa Marie Presley, înmormântată la Graceland lângă fiul ei, Benjamin, care s-a sinucis în 2020

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri