regele charles si camilla nunta
Actualitate

Charles nu a renunțat la inelul de pe degetul mic nici la nunta cu Camilla. / Foto: Profimedia

Povestea inelului pe care regele Charles îl poartă de zeci de ani pe degetul mic. L-a primit de la mama lui, regina Elisabeta a II-a

De zeci de ani, Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, devenit rege al Marii Britanii după moartea mamei sale, poartă pe degetul mic al mâinii stângi un inel cu totul special.

Dacă regina Elisabeta a II-a purta costume colorate și pălării asortate, pe care le combina, de obicei, cu perle și broșe prețioase, fiul ei, Charles, are un inel de care nu se desparte și pe care-l poartă din anii '70.

Citește și: Regele Charles, vizibil emoționat la funeraliile mamei sale. Ce scrie pe biletul așezat pe coroana funerară depusă pe sicriu

regele charles
Charles poartă același inel pe degetul mic al mâinii stângi din anii 70. / Foto: Profimedia
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Bijuteria purtată de Charles nu este doar o alegere stilistică, ci are legătură cu tradițiile introduse de tatăl său, prințul Philip, și de bunicul George al VI-lea. L-a primit de la mama lui în același timp cu titlul de Wales. Mai mult, dintr-o preferință pur personală, noul rege al Marii Britanii poartă și verigheta pe același deget.

În secolul al XVIII-lea, inelele purtate de bărbați pe degetul mic al mâinii stângi erau un lucru obișnuit printre aristocrații englezi, care arătau astfel statutul familiei. Aceste inele cu sigiliu erau tratate ca moșteniri importante în nobilime.

Citește și: Prima fotografie cu regele Charles al III-lea alături de celebra cutie roşie, publicată de Palatul Buckingham

regele charles si prinetsa diana
Regele Charles nu renunță la inelul purtat pe degetul mic al mâinii stângi. / Foto: Profimedia

Inelul purtat de regele Charles are blazonul prințului de Wales, un titlu pe care l-a transmis acum fiului spus, William. Prințul Philip a purtat, la rândul lui, un inel ce a aparținut tatălui său, Andrew al Greciei și Danemarcei.

O companie de bijuterii de lux a explicat: "Semnificația inelelor cu sigiliu este asociată cu o moștenire simbolică a familiei. Inițial creată și folosită pentru a marca documente, fața inelului poartă de obicei emblema familiei și era presată în ceară fierbinte. Este cunoscut faptul că regele Charles deține și poartă același inel cu sigiliu încă din anii 70, gravat cu blazonul Prințului de Wales. Cel mai probabil este realizat din aur galez și are o greutate de circa 20 de grame. În zilele noastre, astfel de inele sunt purtate în mod obișnuit ca moștenire, fiind transmise de-a lungul a mai multor generații", scrie womanandhome.com.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri