Regele Charles
Actualitate

Regele Charles / Profimedia Images

Regele Charles, vizibil emoționat la funeraliile mamei sale. Ce scrie pe biletul așezat pe coroana funerară depusă pe sicriu

Regele Charles al III-lea a ales să-și ia rămas bun de la mama lui, cea care a fost regina Elisabeta a II-a, printr-un bilet scris de mână ce a fost lăsat pe coroana funerară așezată pe sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei.

Potrivit jurnaliștilor de la People, coroana funerară, care a fost așezată pe sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a, a fost realizată din flori colorate, atent alese, întrucât fiecare a avut o semnificație aparte.

Citește și: Prințul George și prințesa Charlotte, comportament exemplar la înmormântarea străbunicii lor. Au fost serioși, eleganți și emoționați

Tăiate chiar din grădinile de la Palatul Buckingham, de la Casa Clarence ori de la Casa Highgrove, florile au fost atent alese și fiecare a reprezentat ceva. Spre exemplu, rozmarinul a fost inclus ca o amintire dedicată reginei,  în timp ce mirtul, care s-a regăsit chiar și în buchetul de mireasă al reginei, este cunoscut ca fiind un simbol la unei căsnicii fericite și împlinite.

De asemenea, la cererea regelui Charles, coroana a fost realizată într-un mod sustenabil, folosindu-se crengi din stejar, nu spumă florală.

Citește și: Kate Middleton, exemplu de eleganță la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Gestul prin care i-a adus un tribut suveranei

Printre florile care au alcătuit coroana depusă pe sicriul reginei Elisabeta a II-a s-au numărat și tradafiri, hortensii, dalii, iar culorile predominante au fost tonuri de roz, vișiniu și arămiu, cu note de alb, pentru a reflecta statutul regal.

De asemenea, regele Charles a ales să-și ia rămas bun de la mama lui printr-un bilețel care a fost așezat pe coroana funerară.

Ce scrie pe biletul lăsat de regele Charles Profimedia Images

”Cu dragoste și devotament, Charles R”, a scris actualul rege pe un bilet care a fost plasat pe sicriu în timpul procesiunii care a adus-o pe regină de la Westminster Hall către Westminster Abbey. De asemenea, în cadrul acesteia, regele Charles a fost văzut lăcrimând, acesta neputându-și stăpâni emoțiile. 

Biletul scris lăsat de Charles pe sicriu a continuat, totodată, o tradiție regală. Anul trecut, la înmormântarea lui Philip, Elisabeta a lăsat un bilet pe care scria ”Cu dragoste”. Totodată, un alt mesaj a fost lăsat pe sicriul prințesei Diana de către William și Harry, în 1997. Pe el scria doar: ”Mummy”, adică ”Mami”.

Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum de cei patru copii ai ei

Regele Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward, adică cei patru copii ei Elisabetei a II-a și ai prințului Philip, au fost în primul rând, în urma celor 142 de marinari care au tras afetul de tun pe care era sicriul Majestății Sale, de la Westminster Hall la Westminster Abbey, urmați îndeaproape de prinții William și Harry. 

2000 de persoane, printre care regi și regine, președinți și premieri, s-au strâns la Westminster Abbey, pentru a-i aduce reginei Elisabeta a II-a un ultim omagiu

.Citește și: Cum și-a trăit regina Elisabeta a II-a ultimele zile: cină cu verii ei, aduceri aminte și momente în fața televizorului

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?