contesa
Actualitate

Contesa de Wessex. Profimedia/Getty Images

Povestea neștiută a contesei de Wessex. Cum a devenit „comoara” reginei Elisabeta a II-a care o considera „a doua ei fiică”

Contesa de Wessex, soția prințului Edward, fiul cel mic al reginei Elisabeta a II-a, a fost fotografiată adesea în aceste zile de doliu îngândurată și cu ochii înlăcrimați. Durerea s-a citit în ochii ei atunci când a ieșit pe porțile de la Balmoral pentru a le mulțumi britanicilor pentru tributurile aduse fostei suverane. Puțină lume știe însă că Elisabeta a II-a o considera „a doua ei fiică”, iar Sophie îi spunea „mama”, notează Daily Mail.

The Queen Hosts Reception To Celebrate The Patronages & Affiliations Of The Earl And Countess Of Wessex
Regina Elisabeta a II-a Sophie, Contesa de Wessex și prințul Edward. Getty Images

Contesa de Wessex, confidenta reginei Elisabeta a II-a. Cum a început Sophie să îi spună „mama”

Relația lor a fost descrisă de oamenii din interiorul „Firmei” drept una mamă - fiică, marcată de dragoste reciprocă și respect profund, fosta expertă în PR fiind, potrivit mai multor surse, cea mai apropiată de regină din toată familia regală.

Legătura specială a devenit mai strânsă ca oricând în 2002, după ce regina și-a pierdut mai întâi sora, pe prințesa Margareta, apoi mama, în doar câteva săptămâni. Sophie i-a fost alături, oferindu-i cea mai puternică alinare.  

La rândul ei, după ce și-a pierdut mama, pe Mary Rhys-Jones, din cauza cancerului de stomac în 2005, Sophie a început să o numească afectuos pe Regină „mama”.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a știa că nu va mai reveni la Palatul Buckingham. De ce a ales să-și petreacă ultimele luni la Castelul Balmoral

The Queen's Birthday Party
Regina Elisabeta a II-a Sophie, Contesa de Wessex. Getty Images

Sophie, sprijinul suprem pentru Elisabeta a II-a după moartea prințului Phillip

Sophie a fost apoi sprijinul suprem pentru Elisabeta a II-a după moartea prințului Phillip.

Ea a fost aleasă mai mereu să călătorească cu suverana atunci când aceasta participa la slujbele de la Sandringham sau Balmoral, după ce Phillip s-a stins. 

La înmormântarea acestuia, Sophie, în lacrimi, a descris-o pe regină drept „uimitoare”, apoi ea și prințul Edward au consolat-o adesea în clipele grele de la Windsor.

Împărtășeau pasiuni comune și petreceau adesea împreună serile de sâmbătă sau duminică la Windsor

S-a spus că relația strânsă dintre cele două s-a datorat și intereselor lor similare, cele două petrecându-și adesea serile de sâmbătă sau duminică împreună la Windsor, urmărind filme vechi de război și documentare istorice.

Sophie și Edward, care locuiesc cu cei doi copii ai lor la doar o aruncătură de băț de Castelul Windsor, își plimbau câinii în parc iar regina îi însoțea. De asemenea, cele două împărtășeau dragostea pentru istoria militară, petrecând ore întregi studiind documentele din Arhivele Regale de la Windsor.

Sophie ar fi convins-o pe regină să urmărească serialul The Crown

regina elisabeta a II-a și sophie, contesa de wessex
Regina Elisabeta a II-a și Sophie, contesa de Wessex, soția prințului Edward, au avut o relație specială. / Foto: Profimedia

Se spune că Sophie a convins-o pe regina să urmărească serialul The Crown - sugerând că s-ar putea bucura de această experiență care se bazează pe domnia ei.

Această afecțiune și respectul adânc înrădăcinate explică de ce, în Scoția, săptămâna trecută, Sophie a fost singura rudă prin alianță – în afară de soțul Prințesei Anne, Sir Tim Laurence – care s-a aflat în grupul restrâns al familiei care a fost alături de regină în ultimele momente. 

Adevărul despre ultimele imagini cu regina Elisabeta a II-a în viață. Fotografa care le-a realizat a rupt tăcerea: ”Părea fragilă!”

Contesa de Wessex este patroana a peste 70 de organizații, concentrându-se în mare parte pe lupta pentru drepturile femeilor și fetelor din întreaga lume. În vârstă de 57 de ani a devenit atât de discret una dintre „comorile” mai puțin cunoscute ale familiei regale.

Sophie a crescut în Kent și nu provine dintr-o familie aristocrată

Sophie a crescut în Kent. Tatăl ei deținea o firmă de anvelope, iar mama ei a fost secretară. Regina o admira pentru căsnicia exemplară.

„Sophie nu s-a născut în aristocrație. Ea a lucrat întotdeauna pentru a-și sigura un salariu. A avut propria companie de PR înainte de a se căsători. Ea este puternică, cu picioarele pe pământ. Și de asta are nevoie Familia Regală”, a declarat o persoană din anturajul regal, potrivit Daily Mail. 

File photo dated 19/6/1999 of Prince Edward and Sophie Rhys-Jones - known as the Earl and Countess of Wessex after their wedding - waving to the crowds after their marriage at St George's Chapel in Windsor Castle. Issue date: Thursday September 8, 2022.
Sophie, Contesa de Wessex, și prințul Edward. Profimedia

Sophie și Edward au fost Harry și Meghan ai perioadei lor

Dar începutul de drum pentru cei doi nu a fost tocmai simplu. În unele privințe, Sophie și Edward au fost Harry și Meghan ai acelei perioade. La fel ca ducii de Sussex, au insistat să încerce să spargă modelul și să-și construiască niște cariere comerciale profitabile - ea în PR și el în producția TV - în tandem cu îndatoririle lor regale.

Apoi Sophie a fost prinsă într-o operațiune umilitoare concepută de News of the World, după ce a vorbit cu un „șeic fals” care s-a dat un potențial client. Indiscrețiile ei despre politicieni de rang înalt, înregistrate, au fost extrem de jenante.

La rândul său, Edward a fost criticat pentru că a încercat să profite de legăturile sale regale în afacerile comerciale. Au renunțat rapid însă la business-uri și s-au ocupat de sarcinile regale, reconstruindu-și reputația.

Contesa este acum a doua femeie din familia regală cu cele mai multe angajamente de muncă după Anne. Mulți o laudă pentru naturalețea ei și pentru un incredibil simț al umorului.

„Ea a preluat acest rol regal într-un mod atât de strălucit și s-a dedicat să facă totul bine”, a declarat Penny Mountbatten, fosta soție a vărului reginei, Lordul Ivar Mountbatten. „În același timp cu îndeplinirea tuturor îndatoririlor sale regale, ea este o mamă incredibilă pentru Lady Louise și James, dar și cea mai loială prietenă la care ai putea spera vreodată. Găsește mereu timp pentru toată lumea și echilibru pentru a face totul corect, este cu adevărat genială. Este pur și simplu remarcabilă.”

The Order Of The Garter Service
Catherine și Sophie. Getty Images

Sophie a devenit și confidenta noii Prințese de Wales, Catherine

În plus, surse din interior au declarat pentru Daily Mail că Sophie a devenit un fel de confidentă pentru noua Prințesă de Wales, care o admiră pe contesă pentru cum reușește să echilibreze îndatoririle regale cu rolul de mamă. Mai mult, Sophie are și aprobarea lui William.

Commonwealth Games 2022, Day Six, Birmingham, UK - 02 Aug 2022
Sophie, Contesa de Wessex, și prințul Edward. Profimedia

Sophie și Edward urmează să fie numiți duce și ducesă de Edinburgh, așa cum și-a dorit prințul Philip

Sophie și Edward – care urmează să fie numiți Duce și Ducesă de Edinburgh așa cum și-a dorit Philip – ar putea fi „promovați” drept mâna dreaptă a prințului și prințesei de Walles, William și Kate.

Intrebarea zilei

Anul acesta marcați cumva Halloween-ul?

Partenerii Nostri