regina elisabeta a II-a
Actualitate

Când își lasă geanta pe podea, este semn că regina nu se simte prea bine la eveniment sau într-o conversație. / Foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a știa că nu va mai reveni la Palatul Buckingham. De ce a ales să-și petreacă ultimele luni la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a ar fi știut că nu se mai întoarce la Palatul Buckingham ori la Castelul Windsor, susține o jurnalistă apropiată familiei regale, care a declarat, de asemenea, că aceasta și-ar fi dorit să se stingă din viață la Balmoal.

Jurnalista Katie Nicholl a vorbit, în cadrul unui interviu pentru BBC, despre faptul că regina Elisabeta a II-a și-a petrecut ultimele luni din viață la Castelul Balmoral, reședința pe care aceasta a iubit-o mult.

”Regina știa că nu se va mai întoarce la Castelul Windsor sau la Palatul Buckingham. Cred că a vrut să fie la Castelul Balmoral, să se stingă din viață aici.”, a declarat aceasta, potrivit Daily Mail.

Citește și: Adevărul despre ultimele imagini cu regina Elisabeta a II-a în viață. Fotografa care le-a realizat a rupt tăcerea: ”Părea fragilă!”

De asemenea, jurnalista a subliniat faptul că Regina și-ar fi dorit să trăiască în acest loc pentru ”a fi doar mamă, bunică și străbunică”.

”Regina, care avea probleme serioase de sănătate, a decis că își dorește să-și petreacă vara la Balmoral. Această deicizie indică fie că se simțea foarte confortabilă să fie aici, că era bucuroasă să fie în locul în care are atâtea amintiri. Chiar dacă a fost dificil pentru ea să pornească în această călătorie, a făcut-o. Cred că Balmoral a fost locul în care ea și-a lăsat la ușă coroana și a avut un alt rol, acela de a fi mamă, bunică și străbunică.”, a mai explicat jurnalista.

Citește și: Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și ce se va întâmpla cu banii monarhului. Suverana a domnit 70 de ani

Reginei Elisabeta a II-a nu i-a plăcut să locuiască la Palatul Buckingham

Anul trecut, Darren McGrady, fostul bucătar-șef al familiei regale britanice, a dezvăluit că reginei Elisabeta a II-a nu i-a plăcut niciodată să locuiască în Palatul Buckingham, preferând oricând Castelul Windsor.

Bucătarul a lucrat atât pentru regină, cât și pentru prințesa Diana și alți membri notabili ai familiei. Bărbatul de 60 de ani a vorbit despre așa-zisa antipatie a Elisabetei a II-a pentru proprietatea imensă din Londra, spunând că suverana britanică a văzut-o mai mult ca un birou și mai puțin ca o casă. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, plină de surprize și la 96 de ani. Și-a arătat calitățile de actriță într-un clip care i-a amuzat pe britanici

"Nu e o surpriză că regina s-a mutat la Windsor. Nu i-a plăcut niciodată cu adevărat palatul, a fost mereu ca un birou pentru ea. Își dorea mereu să se întoarcă la Windsor, îi place să fie acolo, așa că nu e nicio surpriză că s-a mutat permanent. Întotdeauna erau un bucătar senior, unul junior și cam 30 de persoane în staff-ul de weekend de la Windsor. Găteam într-o bucătărie mică, e mult mai diferi, mai relaxat", povestea McGrady anul trecut, în luna iunie, conform Daily Star.

"La Windsor poate să iasă, să-și plimbe câinii, să meargă să-și vadă caii în grădina din spate. Pentru regină, caii și câinii au fost mereu pe primul loc. Astea sunt pasiunile ei. Și de ce n-ar trebui să se bucure de asta la 96 de ani?! Charles și William se pot ocupa de celelalte angajamente", a mai adăugat bărbatul care a lucrat pentru familia regală.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?