Prințesa Anne/ Profimedia
Actualitate

Regele Charles al III-lea, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward/ Profimedia

Prințesa Anne, moment istoric la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Este prima femeie din familia regală care se alătură tradiției

Trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a fost adus la Catedrala St. Giles din Edinburgh, unde oamenii își pot lua rămas bun. Cei patru copii ai monarhului au îndeplinit o tradiției solemnă și au stat de veghe în jurul sicriului mamei lor. Este un moment istoric pentru prințesa Anne, care este prima femeie din familia regală care participă la această tradiției. 

Regele Charles al III-lea, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward au vegheat sicriul mamei lor noaptea trecută, după ce acesta a fost adus la Catedrala St. Giles din Edinburgh, Scoția. Frații au stat lângă funeraliile Reginei Elisabeta, îmbrăcați cu hainele oficiale ale regatului.

Timp de aproximativ 10 minute, familia regală s-a alăturat Companiei Regale a Arcașilor, care va păzi sicriul Reginei non-stop în timpul petrecut în St. Giles. Regele Charles a purtat un kilt scoțian, fiind așezat în dreptul sicriului. Soția lui Charles, Regina Camilla, și soția lui Edward, Sophie, contesa de Wessex, au stat în apropiere în timpul priveghiului. 

Prințesa Anne/ Profimedia
Prințesa Anne/ Profimedia

Citește și: Adevărul despre ultimele imagini cu regina Elisabeta a II-a în viață. Fotografa care le-a realizat a rupt tăcerea: ”Părea fragilă!”

Acest ritual a mai fost săvârșit doar de două ori înainte, în istoria Marii Britanii. Prima dată pentru procesiunile funerare ale Regelui George al V-lea, în 1936, care a fost bunicul Regine Elisabeta a II-a, iar a doua oară la evenimentelor funerare ale mamei Reginei Elisabeta din 2002, potrivit The Independent.

Este a doua oară când Charles, în vârstă de 73 de ani, Andrew, în vârstă de 62 de ani, și Edward, în vârstă de 58 de ani, au protejat în mod ceremonios un sicriu regal. 

Prințesa Anne/ Profimedia
Prințesa Anne/ Profimedia

Participarea prințesei Anne la eveniment a fost semnificativă, deoarece a devenit prima femeie din familia regală care s-a alăturat tradiției. Singura fiică a Reginei, în vârstă de 73 de ani, a avut până acum un rol vizibil în evenimentele funerare ale mamei sale, de la urmărirea sicriului atunci când a fost transportat de la Castelul Balmoral la Edinburgh duminică, până la mersul cu frații ei în spatele sicriului în timp ce acesta se muta de la palat la St. Giles luni.

Citește și: Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și ce se va întâmpla cu banii monarhului. Suverana a domnit 70 de ani

Sicriul regretatului monarh va sta peste noapte la catedrala medievală pentru a le permite membrilor personalului de la Palatul Holyroodhouse să-și aducă omagiul. Marți, sicriul va fi dus la Londra, prințesa Anne însoțind din nou trupul neînsuflețit al mamei sale. Odată ce sicriul ajunge la Palatul Buckingham, va avea loc o repetiție pentru procesiunea sa la Palatul Westminster. 

Înmormântarea Reginei Elisabeta va avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri