Princess Diana And Prince Charles In Australia
Actualitate

Prințesa Diana a lăsat un bilet în urma căruia oamenii legii l-au interogat pe prințul Charles / Getty Images

Prințesa Diana a fost la un pas de a anula nunta cu Charles. Ce a supărat-o atât de tare pe Lady D. și cine a intervenit

Prințesa Diana a fost la un pas de a anula nunta cu pe atunci prințul Charles, însă tatăl ei, Earl Spencer, a intervenit la timp și a convins-o să meargă mai departe, potrivit scriitoarei Ingrid Seward, care urmează să-și lanseze o nouă carte - My Mother And I - pe 15 februarie.

Un fragment din noua carte a lui Ingrid Seward, intitulată „My Mother And I”, care a fost publicat de jurnaliștii de la Daily Mail, arată că prințesa Diana a fost la un pas de a anula nunta cu Charles. Totul s-a întâmplat cu o lună înainte de marele eveniment din iulie 1981, după ce au participat la petrecerea organizată de prințul Andrew la Castelul Windsor cu ocazia împlinirii a 21 de ani.

Citește și: De ce este necesară o spitalizare atât de lungă a prinţesei de Wales, recent operată? Presa britanică, în căutarea unor răspunsuri

Potrivit sursei citate, la petrecerea respectivă a cântat Elton John, iar prințesa Diana și-a dorit să danseze cu logodnicul ei, pe atunci prințul Charles. Acesta și-a petrecut, însă, toată seara în birou, ceea ce a supărat-o teribil pe Diana.

„Diana era disperată. Logodnicul ei fusese plecat în America în urmă cu o săptămână și nu avea nicio dorință de a dansa cu ea. Epuizată emoțional, ea a juns să danseze în acea seară cu un bărbat. Apoi cu altul. Iar în final singură”.

Prințesa Diana/ Profimedia
Prințesa Diana/ Profimedia

Citește și: Noi dezvăluiri despre Kate Middleton, după ce a fost supusă unei operații abdominale: „Viața ei a fost în pericol!”

Ulterior, potrivit lui Seward, la un moment dat, majordomul Mark Simpson a observat-o pe prințesa Diana "arătând epuizată și îngândurată, dar mișcându-se totuși într-un ritm lent”. Scriitoarea afirmă apoi că Diana s-a îndreptat spre casa tatălui ei din Northamptonshire, simțindu-se „îndurerată, tulburată, furioasă și fără nicio intenție de a se întoarce vreodată”. „Din punctul de vedere al Dianei, nunta regală era anulată”, scrie ea în cartea pe care urmează să o lanseze pe 15 februarie.

„Când i-a povestit totul tatălui ei, Earl Spencer, acesta a fost șocat”, mai continuă autoarea, care a povestit că Earl Spencer a fost totuși cel care a convins-o că nu ar fi bine să anuleze logodna cu Charles chiar înainte de nuntă.

Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia
Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia

Citește și: Viața lui Kate Middleton înainte să se căsătorească cu prințul William. Fotografii vechi cu prințesa, virale pe TikTok

„Nu a putut să nege că își dorește să devină prințesa de Wales. Și, în plus, chiar dacă avea doar 19 ani, ea era tânără și credea într-un final fericit, chiar dacă instinctul îi spunea că avusese o noapte cumplită”, se mai arată în pasajul făcut public.

Diana și Charles s-au căsătorit pe 29 iulie 1981, la St. Paul's Cathedral din Londra, la cinci luni de când au anunțat că s-au logodit.  

Prințesa Diana a murit în urma unui accident rutier

S-au scurs aproape 27 de ani de la moartea prințesei Diana. Lady D. și-a pierdut viață pe 31 august 1997. Se află la Paris și a murit în urma unui accident de mașină, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau.

Prințesa Diana
Prințesa Diana a fost o emblemă a stilului. / Foto: Profimedia

Citește și: Cei doi copii îi sunt mereu aproape! Cum și-a arătat Meghan Markle dragostea față de Archie și Lilibet în clipul ei aniversar

În timpul vieții, această a trebuit să facă față infidelității soțului sau, prințul Charles, a indiferenței pe care acesta o arată în public față de ea, dar și presei care încerca în continuu să afle detalii din viață lor privată. S-a luptat cu bulimia, dar și cu depresia post-natală. Acțiunile caritabile au fost evadarea emoțională a prințesei Diana, care în 1996 a divorțat de prințul Charles.

Citește și: Ce ar fi spus prințesa Diana despre decizia prințului Harry de a renunța la titlul regal. Cea mai bună prietenă a ei, declarații inedit

De la moartea acesteia, o serie de filme, musicals și expoziții i-au fost dedicate, precum și diferite intervenții culturale.

Etichete: nunta , printesa diana , charles

Intrebarea zilei

Ce planuri ai, ce vei face în primele luni ale anului 2024?

Partenerii Nostri