printesa diana si printul charles
Actualitate

Prințesa Diana și actualul rege Charles, în 1981, în ziua logodnei. / Foto: Profimedia

Prințesa Diana nu-l vedea pe Charles în rol de rege. Dezvăluirile făcute de o jurnalistă: „Credea că ar fi mai fericit trăind departe”

Prințesa Diana nu credea că Charles a fost făcut pentru a fi rege, iar după divorțul lor, acesteia i se părea că acesta s-a blocat cumva, potrivit declarațiilor făcute de jurnalista Jennie Bond.

Înainte de moartea ei tragică din 1997, regretata prințesă Diana a vorbit despre viitorul fostului ei soț ca monarh și, în plus, făcea și alte mărturisiri.

printesa diana si printul charles
Prințesa Diana și actualul rege Charles, în vacanță în Spania / Foto: Profimedia

Într-un material publicat pentru The Telegraph, jurnalista a dezvăluit că prințesa Diana i-a mărturisit că Charles întâmpina provocări în ceea ce privește îndeplinirea rolului de prinț de Wales. Tocmai de aceea, ea susținea că „vede” un alt viitor pentru el.

Citește și: Cum vor sărbători prințul Harry și Meghan Markle ziua lui Archie. Puștiul împlinește patru ani în ziua încoronării lui Charles

„Adevărul este că Charles ar fi mult mai fericit dacă ar trăit în Toscana, pictând ceva sau studiind arhitectura”, ar fi spus Diana.

Mai mult de atât, se pare că Diana i-ar fi spus jurnalistei că fostul ei soț nu are „material” de rege, acesta având „suficiente probleme”.

La momentul acesta, Charles lucra deja de 30 de ani cu numeroase organizații caritabile.

Citește și: Regele Charles, un nou gest de pace față de prințul Harry și Meghan Markle. Ce a făcut cu doar câteva săptămâni înainte de încoronare

„E cumva blocat. Doar uită-te în programul lui. Face aceleași lucruri pe care le făcea și acum zece ani”, i-ar fi spus Diana jurnalistei.

Prințesa Diana a vorbit despre acest subiect chiar și în cadrul interviului acordat lui Martin Bashir, atunci ea mărturisind că este de părere că acest rol ar putea fi prea sufocant pentru Charles.

Prințesa Diana

„Să fie prinț de Wales îi oferă mai multă libertate acum, însă rolul de rege ar putea fi puțin ca sufocant pentru el. Asta pentru că știu foarte bine ce presupune, este un job de top, care aduce numeroase limitări și nu știu dacă el se va putea adapta”, spunea prințesa Diana.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles va avea loc în mai

Trei zile de festivităţi sunt planificate de sâmbătă, 6 mai, pentru încoronarea lui Charles III. După ceremonia de sâmbătă, britanicii sunt invitaţi să se adune duminică la tradiţionalele picnicuri din cartiere. Luni este sărbătoare legală, Palatul Buckingham invitând locuitorii să practice activităţi asociative, potrivit News.ro. 

Citește și: Prințul Harry a dezvăluit că a cerut să vadă poze de la accidentul în care a murit mama lui: ”Căutam dovezi!”

Potrivit presei britanice, Charles III doreşte o încoronare mai puţin pompoasă decât cea a mamei sale din 1953. Ceremonia „va fi mai scurtă, mai mică şi mai puţin costisitoare” pentru a evita orice critică din partea poporului britanic, deoarece costul vieţii a crescut în Marea Britanie, după cum a scris Daily Mirror.

În 1953, încoronarea reginei Elizabeth II a costat 1,57 milioane de lire sterline, echivalentul în 2022 a 46 de milioane de lire sterline (52 milioane de euro).

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?