Meghan Markle - prințul Harry - regele Charles
Actualitate

Cum ar putea regele Charles să-i ”pedepsească” pe Meghan Markle și pe Harry pentru dezvăluirile în cartea de memorii:”Ar fi drastic!” / Getty Images

Regele Charles, un nou gest de pace față de prințul Harry și Meghan Markle. Ce a făcut cu doar câteva săptămâni înainte de încoronare

Regele Charles a mai făcut un pas în ceea ce privește domolirea tensiunilor cu fiul său cel mic, prințul Harry și soția lui, Meghan Markle.

Concret, regele Charles a inclus o fotografie în care apar și prințul Harry și Meghan Markle în documentul ce indică programul oficial de suveniruri al ceremoniei de încoronare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Încoronarea regelui Charles. Obiceurile tradiționale ale ceremoniei. Ce semnifică accesoriile regale

În fotografia respectivă, ce a fost surprinsă în 2018, de către Chris Jackson, chiar la împlinirea a 70 de ani ai regelui Charles, Meghan Markle și prințul Harry apar alături de ceilalți membri ai familiei regale și, anume, prințul William, Kate Middleton, Camilla, dar și de nepoții lor, prinții George și Louis și prințesa Charlotte.

Revista, care conține 84 de pagini și care este comercializată pentru 20 de lire sterline, conține imagini surprinse de-a lungul vieții regelui Charles, dar și povești despre el, precum și programul ceremoniei de încoronare care va avea loc pe 6 mai.

Citește și: Prințul Harry va participa la încoronarea regelui Charles, dar Meghan rămâne în SUA. Ce a făcut-o să spună pas invitației

Regele Charles și-a dorit o ceremonie mai restrânsă

Peste 8.000 de invitaţi din 129 de ţări au călătorit la abaţia Westminster pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953, însă încoronarea regelui Charles al III-lea va fi limitată la 2.000 pentru a se asigura respectarea măsurilor sanitare şi de siguranţă.

Regele Charles
Regele Charles / Profimedia Images

Obiceurile tradiționale ale încoronării

Încoronarea va include multe dintre obiceiurile prezente la slujba oficiată la încoronarea regretatei regine Elisabeta a II-a, precum ungerea cu ulei sfânt, înmânarea globului crucifer şi întronarea în sine.

Regele va fi întrebat dacă va guverna Regatul Unit şi statele Commonwealth-ului respectând legea şi dreptatea şi dacă va menţine creştinismul pe teritoriul naţiunii.

Instalat pe Scaunul Încoronării, cunoscut sub numele de Scaunul Regelui Edward, el va ţine sceptrul şi toiagul suveranului, ce semnifică controlul asupra naţiunii, şi globul crucifer, reprezentând lumea creştină.

După ce va fi uns, binecuvântat şi sfinţit de arhiepiscop, lui Charles îi va fi aşezată pe cap coroana Sfântului Edward, fiind astfel încoronat oficial drept regele Charles al III-lea.

Citește și: Harry susține că el și William l-au implorat pe Charles să nu o ia de soție pe Camilla, care ar fi avut o strategie gândită clar

Charles ar putea deveni, de asemenea, primul monarh din istoria Marii Britanii uns public la încoronare, un baldachin transparent fiind realizat special.

În mod tradiţional, partea cea mai sacră a evenimentului, când arhiepiscopul de Canterbury toarnă ulei sfânt pe Lingura de Încoronare cu care îl unge pe suveran pe mâini, piept şi cap - este ascunsă publicului printr-un baldachin.

Regele Charles

Ce ținută și ce coroană va purta regele Charles

Regele va fi încoronat cu Coroana Sfântului Edward, realizată din aur masiv şi decorată cu peste 400 de pietre preţioase, inclusiv cu rubine, granate şi safire.

Charles al III-lea va sosi la încoronarea sa în uniformă militară, care va constitui principala sa ţinută pentru ceremonie. Aceasta va oferi un aspect mai modern comparativ cu ciorapii şi pantalonii de mătase purtaţi de predecesorii săi.

El va intra în Westminster Abbey purtând Roba de Stat, denumită şi Robă Parlamentară deoarece este purtată la deschiderea oficială a Parlamentului de la Londra.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri