printesa elisabeta a belgiei
Actualitate

Prințesa Elisabeta a Belgiei este moștenitoarea tronului. / Foto: Profimedia

Prințesa Elisabeta a Belgiei a lăsat rochiile și pantofii cu toc pentru bocancii și uniforma de la Școala Militară

Prințesa Elisabeta a Belgiei și-a încheiat anul de formare la Școala Militară cu un stagiu intensiv de trei zile la centrul de antrenament comando Marche-les-Dames. Ea este prima femeie de la Casa Regală a Belgiei care s-a înrolat la Academia Militară Regală.

Moștenitoarea tronului a studiat și a făcut practică într-un mediu atipic, și-a depășit limitele și a arătat curaj în exercițiile de echipă.

printesa elisabeta a belgiei

Prințesa Elisabeta a primit laude pentru parcursul academic, militar, dar și pentru caracterul ei. S-a integrat frumos în grup, fără a încerca să-și pună poziția în avantaj, scrie The Brussels Times. Casa Regală nu a transmis ce facultate va urma moștenitoarea tronului și dacă va alege să plece în străinătate, așa cum a făcut și tatăl ei după ce a terminat Școala Militară.

Citește și: Cum arata si cine sunt viitorii regi si viitoarele regine ale Europei. De cine va fi condus continentul

La 19 ani, Elisabeta a absolvit UWC Atlantic College din Țara Galilor, cu diploma bacalaureatului internațional, pentru ca la începutul pandemiei să se întoarcă la Bruxelles. În august 2020 s-a înrolat la Școala Militară, unde a încheiat un an de cursuri la Academia Regală Militară. Și tatăl ei, regele Philippe, a petrecut trei ani la aceeași instituție, între 1978 și 1981.

Prințesa Elisabeta, viitoarea regină a Belgiei


Palatul Regal al Belgiei a anunțat că prinţesa Elisabeta a parcurs ultima etapă din anul său de formare la Școala Militară. Moştenitoarea tronului Belgiei şi-a petrecut ultimele 24 de zile la baza Lagland, din Arlon, unde şi-a perfecţionat abilităţile şi tehnicile militare. Această etapă s-a încheiat cu un stagiu intensiv de trei zile la centrul de antrenament comando Marche-les-Dames.

Citește și: Printesa Elisabeta a Belgiei a implinit 18 ani. Cadourile pe care le-a primit mostenitoarea tronului

Prințesa Elisabeta este fiica regelui Philippe și a reginei Mathilde și are trei frați mai mici: Gabriel, de 17 ani, Emmanuel, 15 ani, și Eleonore, mezina de 13 ani. O schimbare legislativă făcută acum un deceniu îi permite celui mai mare copil al regilor Belgiei să preia tronul după moartea sau abidcarea lor, indiferent dacă este vorba despre o fată sau despre un băiat.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?