Elisabeta a Belgiei la Palatul Regal din Bruxelles
Divertisment

In discursul sau, Elisabeta a spus: "Acesti 18 ani au fost plini de momente frumoase, care m-au transformat in persoana care sunt azi."

Printesa Elisabeta a Belgiei a implinit 18 ani. Cadourile pe care le-a primit mostenitoarea tronului

Printesa Elisabeta a Belgiei a implinit 18 ani, iar parintii i-au organizat o petrecere de neuitat la palat.

Mostenitoarea tronului belgian studiaza in prezent la UWC Atlantic College in Tara Galilor din Regatul Unit, dar pentru a-si sarbatori aniversarea a mers acasa, in Bruxelles, unde i-a fost organizata o petrecere la Palatul Regal.

Potrivit People, la eveniment au participat rude si politicieni, precum si "80 de adolescenti cu aceeasi data a nasterii".

Ziua de nastere a printesei a fost deosebit de importanta intrucat implinirea varstei de 18 ani inseamna ca este suficient de matura cat sa poata domni. Daca parintii ei, regele Philippe si regina Mathilde, vor abdica sau vor pati ceva, Elisabeta va deveni automat Regina Belgiei.

In discursul sau, Elisabeta a spus: "Acesti 18 ani au fost plini de momente frumoase, care m-au transformat in persoana care sunt azi. Imi dau seama ca mai am multe de invatat. Ma voi concentra pe asta in anii urmatori: sa inteleg mai bine lumea si sa o imbunatatesc, oferind tot ce e mai bun din mine."

printesa elisabeta a belgiei

Ce cadouri a primit Printesa Elisabeta, viitoarea Regina a Belgiei

Mostenitoarea tronului belgian a primit de la tatal sau, regele Philippe, cel mai vechi ordin de cavalerie al tarii. El i-a prezentat tinerei Ordinul lui Leopold, care a fost fondat in iulie 1832, cand Belgia a obtinut independenta.

Darurile extravagante nu s-au incheiat insa, guvernul federal belgian anuntand ca un nou parc eolian din Marea Nordului va fi numit in onoarea Elisabetei. Constructia acestuia urmeaza sa inceapa in 2020 si sa fie finalizata in 2030 - marcand astfel efortul guvernului de a investi in energie curata si regenerabila.

Vicepremierul Belgiei, Alexander De Croo, s-a laudat si el cu cartile pe care le-a daruit printesei de ziua ei. Subiectele s-au concentrat in jurul feminismului si marilor lidere feminine, dar si istoriei Belgiei.

Foto: Guliver/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri