Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia
Actualitate

Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia

Prințesa Marie-Chantal a Greciei, accident vestimentar la gala regală daneză. Gafa moștenitoarei nu a trecut neobservată 

Prințesa Marie-Chantal a Greciei a participat duminică la gala fastuoasă care a avut loc în Copenhaga, unde prințul Christian al Danemarcei și-a sărbătorit vârsta de 18 ani. Aceasta a fost însoțită de soțul ei, prințul moștenitor Pavlos al Greciei, alăturându-se celorlalte personalități regale. 

Invitații au purtat cele mai impresionante ținute, cu rochii lungi și elegante, accesorizate cu bijuterii de colecție, extrem de rare și de prețioase. Deși un astfel de eveniment este organizat în cel mai mic detaliu, există și momente când pot avea loc incidente. 

Citește și: Cea mai frumoasă regină sau prințesă, potrivit științei. Cine le-a surclasat pe Kate Middleton și Meghan Markle

De-a lungul timpului, numeroși membri regali, printre care Kate Middleton și prințesa Anne, au avut parte de accidente vestimentare, însă nimeni nu se aștepta ca prințesa Marie-Chantal să încalce protocolul, având în vedere experiența sa în lumea modei. 

Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia
Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia

Prințesa moștenitoare a purtat o rochie roz, creată de designerului de modă grecesc Mary Katrantzou, acelați designer care i-a făcut rochia pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Piesa vestimentară prezenta volane la baza gâtului și mâneci vaporoase, iar din talie cădeau pliuri. Aspectul său a fost unul impecabil, piesa de rezistență fiind tiara argintie care a aparținut reginei Sofia a Greciei. Cu toate acestea, panglica pe care a purtat-o prințesa a fost poziționată într-un mod greșit. 

Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia
Prințesa Marie-Chantal a Greciei/ Profimedia

Eșarfa de un albastru închis face parte din Ordinul Sfintelor Olga și Sofia și este purtată de obicei începând de pe umărul drept și până la șoldul stâng. Ordinul a fost instituit de regele George al II-lea al Greciei în 1936 în onoarea bunicii sale, regina Olga, și a mamei sale, regina Sofia. În prezent, acesta este acordat femeilor din familia regală și altor personalități feminine pentru serviciile excepționale aduse Patriei și familiei regale.

Citește și: Prințul Philippos al Greciei, nuntă grandioasă în Atena. Finul prințesei Diana se căsătorește cu Nina a treia oară

Prințesa Marie-Chantal a făcut o gafă uriașă atunci când a purtat eșarfa pe partea stângă, încălcând astfel protocolul. Cu toate acestea, moștenitoarea și-a dat seama de problemă și a remediat-o imediat, fiind surprinsă la scurt timp de la apariția sa la eveniment cu panglica pe partea dreaptă.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri