Trooping The Colour - The Queen's Birthday Parade, London, UK - 02 Jun 2022
Actualitate

Prințul George, prințul Louis și prințesa Charlotte, în trăsura care i-a dus la parada Trooping the Colour. / Foto: Profimedia

Prințul George și prințesa Charlotte vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cei doi vor merge în spatele sicriului

Prințul George și prințesa Charlotte vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cei doi copii ai prințului William și ai lui Kate Middleton își vor însoți părinții în timp ce o conduc pe regretata suverană pe ultimul drum. Aceștia vor merge în spatele sicriului alături de membrii familiei regale. 

George, în vârstă de nouă ani, și Charlotte, în vârstă de șapte ani, își vor lua îndatoririle regale în serios și își vor conduce străbunica pe ultimul drum, în ciuda vârstei lor fragede. Aceștia vor fi alături de părinții lor în drumul spre Westminster Abbey, mergând în spatele sicriului Reginei Elisabeta a II-a, imediat după prințul William și Kate Middleton și în fața unchiului lor, prințul Harry, și a soției lui, Meghan Markle. Prințul Louis a fost, probabil, considerat prea mic pentru a se alătura familiei la un asemenea eveniment, astfel că, mezinul lui William va rămâne acasă cu bona.  

Prințul George și prințesa Charlotte sunt doar cu câțiva ani mai tineri față de cum era tatăl lor, prințul William, atunci când a participat la înmormântarea mamei ale, prințesa Diana, în 1997. Acesta avea 15 ani. Deși noul prinț de Wales a dezvăluit că procesiune ceremonială a sicriului Reginei Elisabeta de la Palatul Buckingham la Westminster Hall i-a amintit de același ritual după moartea mamei sale, acesta a fost de acord ca fiul și fiica sa să participe la înmormântarea străbunicii lor. 

Citește și: Kate Middleton, despre cum resimt cei trei copii ai ei pierderea străbunicii lor. Prințul George înțelege prin care trece familia

„El a spus cât de greu a fost ieri și cum i-a amintit de înmormântarea mamei sale. Catherine a spus că a fost o perioadă foarte dificilă pentru întreaga familie”, a declarat Jane Wells, potrivit publicației The Telegraph. 

De-a lungul anilor, prințul George și prințesa Charlotte s-au alăturat părinților lor la mai multe evenimente de familie, de la excursia anuală la biserică a familiei regale în ziua de Crăciun până la o vizită în Țara Galilor în iunie, ca parte a weekend-ului jubileului de platină al Reginei. Cei doi frați au apărut și la o slujbă de pomenire pentru străbunicul lor, prințul Philip, în martie, ținută tot la Westminster Abbey.

La înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care va avea loc la 13:00, ora României, sunt așteptați să participe aproximativ 2.000 de oameni din întreaga lume. Înainte de începerea slujbei, clopotul de tenor al Abației Westminster va suna o dată pe minut timp de 96 de minute, câte unul pentru fiecare an din viața Reginei. Înmormântarea va fi condusă de Decanul de Westminster, Preasfințitul Dr. David Hoyle, iar predica va fi ținută de Arhiepiscopul de Canterbury, Preasfințitul și Prea Onorabilul Justin Welby.

Citește și: Regele Charles a aflat prin telefon că regina Elisabeta este pe moarte, cu puțin timp înainte ca informația să facă înconjurul lumii

O procesiune va însoți sicriul de la Westminster Hall până la mănăstire. Parcursul va dura mai puțin de 10 minute, iar pe traseu vor fi aliniați membri ai Royal Navy şi Royal Marines. Aproximativ 200 de muzicieni vor fi prezenți, inclusiv cimpoieri şi toboşari din regimentele scoţiane şi irlandeze. În urma cortegiului se vor afla regele Charles al III-lea și membrii familiei regale.

O slujbă religioasă urmează să aibă loc, la ora 17:00, la Capelă, în prezența a peste 800 de persoane, înaintea înhumării, rezervată membrilor apropiați ai familiei, fără fotografi şi camere de luat vederi. Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, şi le va așeza pe altar. Sicriul Reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenușa surorii sale, prințesa Margaret.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?