Prințul Harry, vizită surpriză la Londra / Profimedia Images
Actualitate

Prințul Harry, vizită surpriză la Londra / Profimedia Images

Prințul Harry, declarații explozive în cadrul procesului desfășurat la Londra: „Am fost învățat să nu mă plâng niciodată!”

Prințul Harry, care se află în aceste zile la Londra, unde se desfăşoară procesul intentat companiei care publică tabloidul Daily Mail, Associated Newspaper (ANL), acuzată de mai multe celebrităţi că a obţinut o serie de informaţii personale într-o manieră ilegală, a făcut noi declarații explozive.

Astfel, în cadrul audierii, ducele de Sussex a vorbit despre cum a fost obligat să adopte regula impusă de familia regală, potrivit căreia nu ar trebui să se plângă sau să se justifice atunci când vine vorba de presă.

„După moartea mamei mele, în 1997, când aveam 12 ani și când am știut cum a fost tratată de presă, nu am avut niciodată o relație bună cu jurnaliștii”, a spus el.

Citește și: Lucrul pe care prințul Harry îl face de fiecare dată înainte de a lua o decizie: „A modernizat Familia Regală”

„Totuși, ca membru al Instituției, am fost nevoit „să nu mă plâng niciodată, să nu mă justific”. Nu a existat o alternativă. Am fost nevoit să o aplic. În cea mai mare parte, am acceptat-o pentru că era în interesul meu, în interesul îndeplinirii funcțiilor mele publice”, a mai explicat el.

Atunci când a cunoscut-o pe Meghan Markle, însă, atacurile presei s-au intensificat, iar situația s-a înrăutățit după ce aceasta a rămas însărcinată și a născut primul lor copil, pe prințul Archie.

Citește și: Adevărul din spatele prezenței discrete a ducilor de Sussex la Jubileu. De ce au vrut Meghan Markle și prințul Harry să stea în umbră

„Fără îndoială, instituția mi-a ascuns informații potrivit cărora telefonul meu era ascultat, iar acest lucru a devenit clar în ultimii ani, când am luat măsuri și am cerut să fiu reprezentat juridic”.

Șase persoane au dat în judecată ANL, care publică Daily Mail, The Mail on Sunday și Mail Online

Prinţul Harry a dat deja în judecată Mail on Sunday pentru defăimare din cauza unui articol ce viza aranjamentele sale de securitate şi a câştigat anul trecut despăgubiri din partea aceluiaşi supliment duminical după o altă acuzaţie de defăimare.

În cadrul procedurii judiciare demarate la Londra, şase persoane au acuzat ANL - care publică Daily Mail, The Mail on Sunday şi Mail Online - că a folosit detectivi privaţi pentru a le intercepta telefoanele mobile, că a plasat microfoane în reşedinţele şi automobilele lor şi că a mituit poliţişti pentru a obţine informaţii confidenţiale.

Atunci când procedura a fost anunţată la începutul lunii octombrie 2022, grupul media a respins "total şi fără ambiguitate aceste defăimări groteşti, care nu par a fi altceva decât o tentativă planificată şi orchestrată pentru a atrage titlurile din Daily Mail în scandalul interceptărilor telefonice vizând articole vechi de 30 de ani".

Presa tabloidă din Regatul Unit a fost zguduită în urmă cu zece ani de mai multe scandaluri provocate de interceptările ilegale practicate la începutul anilor 2000.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri