printul william, kate middleton si cei trei copii ai lor
Actualitate

Ducii de Cambridge au hotărât să se mute din centrul Londrei pentru a le oferi celor trei copii ai lor o viață cât mai normală. / Foto: Profimedia

Prințul William și Kate Middleton s-au hotărât să plece din Londra. Decizia, luată pentru a le oferi copiilor o viață cât mai normală

Prinţul William şi soţia lui, Kate Middleton, vor părăsi reşedinţa lor din centrul Londrei şi se vor muta în proximitatea Castelului Windsor, unde locuieşte regina Elisabeta a II-a, o decizie luată în interesul copiilor lor, a anunţat biroul de presă al ducilor de Cambridge, citat de AFP și Agerpres.

Ducele şi ducesa de Cambridge se vor muta în Adelaide Cottage, o casă aflată la mică distanţă de Castelul Windsor, situat la 35 de kilometri vest de capitala Marii Britanii.

În acel pavilion, familia princiară va fi foarte aproape de suverana de 96 de ani, a subliniat o sursă din anturajul cuplului, care a locuit până acum în Palatul Kensington.

Citește și: Isterie pe rețelele sociale după ce prințul William a făcut publică o filmare cu fiica lui: ”Parcă o văd pe prințesa Diana!”

Kate Middleton și prințul William se mută din Londra de dragul celor trei copii

Trooping The Colour - The Queen's Birthday Parade, London, UK - 02 Jun 2022
Prințul George, prințul Louis și prințesa Charlotte, în trăsura care i-a dus la parada Trooping the Colour. / Foto: Profimedia

"Este o decizie pe care ambii părinţi au luat-o pentru a le oferi copiilor lor un start în viaţă 'cât mai normal' posibil. Au vrut să le ofere lui George, Charlotte şi Louis puţin mai multă libertate decât aveau în centrul Londrei", a explicat o sursă citată de agenţia Press Association.

Prinţul George, în vârstă de nouă ani, ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii după bunicul său pe linie paternă, prinţul Charles (în vârstă de 73 de ani), şi tatăl lui, prinţul William.

Prinţul George, prinţesa Charlotte (în vârstă de şapte ani) şi prinţul Louis (în vârstă de patru ani) vor urma cursurile unei şcoli private, construită într-un domeniu care se întinde pe o suprafaţă de 21 de hectare.

Şcoala din Lambrook, care se află la 20 de minute de mers cu maşina în raport cu Windsor, conţine şi un internat, însă micii prinți vor continua să locuiască alături de părinţii lor.

Citește și: Ce cariere își doresc copiii prințului William și ai lui Kate Middleton. Prințul George și prințesa Charlotte aspiră la joburi comune

Costurile mutării și taxa de școlarizare a copiilor, plătite de William și Kate din fonduri personale

Adelaide Cottage
Ducii de Cambridge vor locui în Adelaide Cottage, în apropiere de Castelul Windsor. / Foto: Profimedia

Închirierea Adelaide Cottage de pe domeniul regal şi mutarea familiei prinţului William vor fi achitate de cuplul princiar din fondurile sale personale, la fel şi cheltuielile de şcolarizare ale celor trei copii, estimate la 53.000 de lire sterline (62.500 de euro) pe an.

Ducele şi ducesa de Cambridge, ambii în vârstă de 40 de ani, îşi vor păstra totuşi baza de lucru la Palatul Kensington, locul lor de muncă şi de reprezentare oficială, aşa cum este Palatul Buckingham pentru regina Elisabeta a II-a.

Citește și: Kate Middleton și prințul William, criticați pentru urările seci făcute de ziua lui Meghan Markle. Nici sărbătorita nu a fost scutită

William şi Kate deţin împreună alte două domenii: Anmer Hall, o reşedinţă cu 10 camere în comitatul Norfolk, şi Tam-Na-Ghar, o casă de vacanţă situată în proximitatea castelului regal Balmoral din Scoţia.

Oficializarea mutării cuplului princiar la Windsor, care făcea obiectul unor zvonuri de mai multe luni, a coincis cu împlinirea a 25 de ani de la moartea mamei prinţului William, prinţesa Diana, într-un accident de automobil la Paris. William este cel mai popular membru al familiei regale britanice după bunica sa, înregistrând 66% de opinii favorabile. 

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri