Horse Racing from Newbury, Britain - 17 Apr 2015
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a nu renunța nicicând la verighetă și la inelul de logodnă. / Foto: Profimedia

Proiectul care a ajuns la final după moartea reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles: „E greu de crezut că au trecut doi ani!”

Prințul William și regele Charles i-au adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, la mai bine de șase luni de când s-a stins din viață.

Potrivit People, cei doi au făcut echipă pentru a planta un copac în memoria regretatei reginei Elisabeta, pe care l-au pus într-un loc drag acesteia și, anume, la Sandringham. Mai mult de atât, acesta a marcat sfârșitul unui proiect îndrăgit de suverană, care își propunea plantarea a milioane de copaci în țară.

Citește și: Lucrul pe care prințul Harry îl face de fiecare dată înainte de a lua o decizie: „A modernizat Familia Regală”

Astfel, de-a lungul timpului, numeroși politicieni, tineri din organizații și celebrități, printre care Judi Dench, Joanna Lumley, precum și autorități locale au plantat copaci pentru a susține acest proiect, numărul lor ajungând la trei milioane, potrivit Green Canopy.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest proiect a fost lansat în toamna anului 2021, când Charles și mama alui au sădit un fag în față la Balmoral.

De curând, a fost plantat ultimul copac, iar prințul William și tatăl lui, regele Charles, au făcut echipă bună.

„Mândri să marcăm sfârșitul proiectului @quuensgreencanopy plantând acest copac în grădinile de la Sandringham, unul dintre cei peste trei milioane ce au fost sădiți în numele reginei Elisabeta.

E greu de crezut că au trecut doi ani de când eu și mama am plantat un copac la Windsor pentru a marca lansarea acestui proiect”, a spus Charles, potrivit sursei citate.

Citește și: Adevărul din spatele prezenței discrete a ducilor de Sussex la Jubileu. De ce au vrut Meghan Markle și prințul Harry să stea în umbră

De asemenea, în martie 2022, prințul William și Kate Middleton au plantat un copac în Wales ca parte din acest proiect. De asemenea, ea a sădit un pom și la Westminster Abbey.

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai 

Regele Charles va fi încoronat alături de regina consoartă Camilla, într-o ceremonie fastuoasă care va avea loc la abaţia Westminster din Londra, pe 6 mai, într-un weekend prelungit, bogat în sărbători organizate în cinstea noului monarh relatează The Telegraph.

Regele a urcat pe tron după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut, devenind cel mai în vârstă nou monarh din istoria Marii Britanii. De atunci, au fost lansate planurile pentru mult aşteptatul weekend al încoronării, eveniment care a primit numele de cod "Operaţiunea Golden Orb".

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury și se doreşte a fi reprezentativă pentru diferite credinţe şi grupuri comunitare, în conformitate cu cerința regelui de a reflecta diversitatea etnică a Marii Britanii moderne. Palatul Buckingham a anunţat că ceremonia va reflecta rolul de astăzi al monarhului şi va privi spre viitor, rămânând în acelaşi timp înrădăcinată în vechi tradiţii şi fast.

Citește și: Încoronarea regelui Charles. Obiceurile tradiționale ale ceremoniei. Ce semnifică accesoriile regale

"Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, totodată un prilej de sărbătoare şi fast".

"Ceremonia şi-a menţinut o structură similară de peste o mie de ani, iar încoronarea din acest an este de aşteptat să includă aceleaşi elemente de bază, recunoscând în acelaşi timp spiritul vremurilor noastre. În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la abaţia Westminster, Londra. Din 1066, slujba a fost aproape întotdeauna condusă de arhiepiscopul de Canterbury", a precizat Palatul Buckingham.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri