Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia
Actualitate

Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia

Regele Charles are cancer, anunţă Palatul Buckingham. Monarhul a început deja tratamentul și își va întrerupe angajamentele publice

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, informează BBC.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit comunicatului Palatului Buckingham, regele a început încă de luni "tratamentele obişnuite".

Citește și: Lucrul pe care prințul Archie îl are în comun cu regretata regină Elisabeta. Meghan Markle a dezvăluit totul

Palatul Buckingham spune că regele "rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline".

El îşi va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său, potrivit News.ro. 

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Deşi îşi va întrerupe evenimentele publice, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, îşi va continua rolul constituţional de şef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulţimea.

Moharhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra.

Citește și: Prințul Louis, cu un pas în urma prințului Archie. Etapa regală pe care fiul prințului Harry a bifat-o deja

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulţi bărbaţi să îşi facă controale, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conştientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creştere a accesărilor legate de afecţiunile prostatei.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?