familia regala britanica
Actualitate

Cum vor reuși Meghan Markle și prințul Harry să facă pace cu familia regală / Getty Images

Relația tumultoasă a reginei Elisabeta cu Meghan Markle. Soția prințului Harry a rămas în Londra

Despre relația dintre Meghan Markle și regina Elisabeta a II-a s-a vorbit mult de-a lungul timpului. Deși a început frumos, legătura dintre cele două s-a răcit, iar astăzi, în ziua în care regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, înconjurată de familie, ducesa de Sussex a lipsit, ea rămânând în Londra, potrivit presei internaționale. 

Încă de la venirea sa în familia regală, Meghan Markle a avut o relație diferită cu regina Elisabeta. Numită ducesa de Sussex, aceasta nu a fost pe placul monarhului atunci când prințul Harry, nepotul Reginei, a decis să-și împartă viața cu celebra actriță americană. 

Meghan Markle s-a alăturat familiei regale pentru prima dată, în timpul unei întâlniri la Palatul Buckingham unde membrii regali s-au strâns pentru a se bucura de o după-amiază liniștită cu ceai, în octombrie 2017. Întâlnirea a fost scurtă, de maxim o oră, dar a fost un real succes, asta pentru că, potrivit informațiilor publicate de presa străină, câinii, din rasa Corgi, ai Reginei au fost impresionați de Meghan. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Suverana britanică s-a stins în Scoția. Ce urmează până la înmormântare

„Este o femeie incredibilă”, a spus Meghan Markle despre regina Elisabeta, pentru BBC, într-un interviu acordat alături de prințul Harry, din noiembrie 2017. 

Ulterior, Meghan a intrat oficial în familia regală, căsătorindu-se cu prințul Harry. Cei doi s-au anunțat logodna pe 27 noiembrie 2017, intenționând să se căsătorească în primăvara lui 2018. 

„Să o pot întâlni prin prisma lui, nu doar cu onoarea și respectul lui pentru ea ca monarh, ci cu dragostea pe care o are ca bunică a lui, toate aceste straturi au fost atât de importante pentru mine, încât atunci când am cunoscut-o, am avut o înțelegere atât de profundă și, desigur, un respect incredibil pentru că am putut să petrec acel timp cu ea”, a mai declarat Meghan pentru BBC. 

Relația fostei actrițe din „Suits” și monarhul Marii Britanii a părut că a început cu dreptul. Într-un interviu din martie 2021 pentru CBS, Markle a vorbit despre o călătorie pe care a făcut-o cu Alteța Sa regală în Cheshire, Anglia, sugerând că monarhul era mai cald decât ar putea percepe mulți.

Citește și: Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

„Ne aflam în mașină, după ce am terminat toate angajamentele. Avea o pătură peste genunchi, pentru că afară era răcoare. Și mi-a zis: „Meghan, haide” și mi-a pus-o și mie peste genunchi. M-a făcut să mă gândesc la bunica mea, unde am fost întotdeauna primită cu căldură”, a spus Meghan. 

Pe 19 mai 2018, prințul Harry și Markle s-au căsătorit oficial la Capela Sf. George de la Castelul Windsor.
Lucrurile au luat o întorsătură, însă, în 2020, când Markle și Harry au anunțat că doresc să se distanțeze de obligațiile regale. Cuplul a anunțat că demisionează din calitatea de membri „seniori” ai familiei regale și că-și vor împărți timpul între SUA și Marea Britanie. Demisia-bombă a ducelui și ducesei de Sussex din familia regală a fost pe prima pagină a publicațiilor din toată lumea și a fost supranumită „Megxit”.

Familia regală, inclusiv prințul Charles, prințul William și Regina, a fi fost foarte deranjați de situație, pentru că nu li s-ar fi spus înainte acest lucru, a raportat anterior The Post. Tatăl și fratele lui Harry au aflat despre despărțire de la știri, potrivit rapoartelor de la acea vreme.

„Aceasta este o declarație de război la adresa familiei”, declara atunci o sursă  pentru Sun despre anunțul ducilor de Sussex. 

Citește și: Prințul Charles devine regele Marii Britanii, iar soția sa, Camilla, regina consoartă. Prima declarație a suveranului

Deși Regina părea să-i sprijine pe cei doi atunci când s-au mutat în SUA în 2020 cu fiul lor,  Archie, o sursă a declarat pentru US Weekly în 2021 că nu era fericită. „Regina spera că se vor întoarce, dar nu poate face mare lucru în privința asta și le acceptă deciziile.”

Relația lui Markle cu Regina Elisabeta și familia regală a părut să fie și mai tensionată în 2021, când cei doi au avut o întâlnire explozivă cu Oprah Winfrey. Markle a spus că a fost victima rasismului în timp ce locuia la Londra și a spus că nu a simțit sprijinul familiei regale. În timpul conversației de două ore, Markle a dezvăluit că s-a gândit la sinucidere pe fondul unui val de titluri din tabloide britanice precum „Uraganul Meghan” și a detaliat cum a fost dezbătută culoarea pielii fiului ei Archie.

În urma interviului, Palatul Buckingham a publicat declarația: „Întreaga familie este întristată să afle cât de dificili au fost ultimii ani pentru Harry și Meghan”.

Citește și: Ce spunea regina Elisabeta a II-a despre Camilla Bowles, acum ”regina consoartă”! Soția prințului Charles a primit binecuvântarea

De asemenea, deși nu mai fuseseră în Marea Britanie de mult, prințul Harry și Meghan Markle și-au făcut apariția la Jubileul Reginei, atunci când monarhul a împlinit 70 de ani de domnie. Ulterior,  în aprilie 2021, prințul Harry a participat la slujba pentru prințul Philip neînsoțit de Meghan. Se pare că regina s-a simțit eliberată de faptul că soția nepotului său nu nu a participat la slujba prințului Philip, spunându-le asistenților: „Îi mulțumesc Domnului că Meghan nu vine”, de teamă că atenția s-ar fi îndreptat asupra actriței și nu asupra evenimentelor regale, a raportat Newsweek, citând biografia regală.

Acum, se pare că relația lor s-a încheiat, fără ca Meghan Markle să-și ia rămas bun de la regina Elisabeta a II-a. Deși toată familia regală s-a strâns la Castelul Balmoral, acolo unde monarhul s-a stins din viață, Meghan a lipsit. 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri