lotul romaniei de la olimpiada europeana de matematica pentru fete
Actualitate

Patru fete adolescente au făcut performanță la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. / Foto: Facebook/EGMO.hu

România a luat locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Cine sunt cele patru eleve de liceu care au făcut performanță

Pentru prima dată în 11 ani, de când are loc Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, România s-a clasat pe prima poziție. Lotul țării noastre a adunat 112 puncte, care s-au tradus într-o medalie de aur și trei de argint, anunță edupedu.ro.

Citește și: El este copilul cu un IQ mai mare decât al lui Einstein. Puștiul de 12 ani e pasionat de matematică și știe ce facultate vrea să urmeze

Lotul României a fost format din:

  • Diana Țolu – medalie de aur. Diana este în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și s-a aflat la a patra participare la competiție. În 2021 a luat tot medalia de aur, iar în 2020 și 2019, pe cea de argint.
  • Elisa Ipate – medalie de argint. Elisa este în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și s-a aflat la prima participare la Olimpiada Europeană.
  • Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint. Lucia învață la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și este la a treia participare. Anul trecut a luat medalia de aur, în 2020, medalia de bronz.
  • Cezara Danciu – medalie de argint. Cezara este în clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și este la prima participare la EGMO.
  • Coordonator lot: prof. Mihai Bălună, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București
  • Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică

Citește și: Vedete care impresioneaza cu inteligenta lor. Ce IQ au cele mai destepte staruri de la Hollywood

lotul romaniei de la olimpiada europeana de matematica pentru fete

"Fetele s-au comportat foarte serios și foarte responsabil, lucru care însă nu mă miră, pentru că așa se întâmplă totdeauna. Toți copiii care ajung în situația asta, își apără cu seriozitate șansele și până la urmă reușesc să obțină rezultate bune și foarte bune. Ceea ce este îmbucurător este că, deși echipa din acest an a avut două participante care nu au mai fost până acum, tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, lucru care de fapt reprezintă o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în diversele locuri din care provin aceste fete", a transmis, pentru Edupedu, profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului României.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri