British Press Reacts To The Princess Of Wales Announcement On Cancer Diagnosis
Actualitate

Kate Middleton/ Catherine, prințesa de Wales și prințul William. Getty Images

Și-a devansat soțul. Kate Middleton a devenit cel mai popular membru al familiei regale britanice

Prinţesa de Wales a devenit cel mai popular membru al familiei regale britanice după ce a dezvăluit în mod public că a fost diagnosticată cu cancer. Kate Middleton l-a devansat astfel pe soţul ei, prinţul William, întrucât 76% dintre britanicii chestionaţi au afirmat că au o opinie pozitivă despre viitoare regină a Regatului Unit.

Popularitatea ei a crescut cu şase puncte procentuale de la începutul acestui an, perioadă în care prinţesa Catherine a dat publicităţii o înregistrare video adresată naţiunii britanice în care a anunţat că a început un tratament oncologic bazat pe chimioterapie.

Prinţul William, moştenitorul tronului, cu un rating pozitiv de 73% în acest sondaj realizat de YouGov, a coborât de pe prima poziţie, cu o scădere de un punct procentual faţă de ianuarie, şi ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai populari membri ai familiei regale britanice.

Vdeoclipul făcut public de Kate Middleton. Prințesa de Wales ar fi fost „forțată” să dezvăluie că are cancer

Prințul William la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra/ Profimedia
Prințul William la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra/ Profimedia

Aproximativ o cincime dintre cei chestionaţi (21%) au avut o părere negativă despre prinţul William, faţă de 15% în cazul prinţesei Kate.

Tânăra prințesă care i-a impresionat pe regele Charles și pe prințul William. A fost de ajutor după ce Kate a anunțat că are cancer

Sora regelui completează podiumul. Prinţesă regală înregistrează totodată cel mai mic rating negativ

Sora regelui Charles al III-lea, prinţesa Anne, ocupă locul al treilea, cu un rating pozitiv de 71%. Anne, care deţine titlul de prinţesă regală, a avut totodată cel mai mic rating negativ, de doar 13%.

printesa anne
Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a. / Foto: Profimedia

Ea este urmată de regele Charles, care, la fel ca prinţesa Kate, urmează un tratament în această perioadă împotriva unei forme de cancer.

Regele britanic are un rating pozitiv de 63% şi unul negativ de 30%, fiind urmat de unul dintre fraţii săi mai tineri, prinţul Edward, duce de Edinburgh, cu un rating pozitiv de 54%, în timp ce regina Camilla, care a crescut cu două puncte procentuale începând din ianuarie, în condiţiile în care 50% dintre respondenţi au spus că au o părere favorabilă despre ea.

Regele Charles și Camilla la slujba de Paște/ Profimedia
Regele Charles și Camilla la slujba de Paște/ Profimedia

Mai puţin de o treime au o părere pozitivă despre ducele şi ducesa de Sussex, cu 31% pentru Harry şi 26% pentru Meghan.

Prinţul Andrew, duce de York, al cărui interviu dezastruos din emisiunea "Newsnight" a fost readus în atenţia publicului luna aceasta odată cu lansarea producţiei Netflix "Scoop", rămâne cel mai puţin popular membru al familiei regale britanice dintre cei care au fost incluşi în sondajul YouGov.

Aproximativ 6% dintre respondenţi au o părere pozitivă despre prinţul Andrew, iar 86% dintre ei au o părere negativă.

YouGov a chestionat 2.004 de adulţi britanici între 2 şi 3 aprilie.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri