*PREMIUM-EXCLUSIVE* *MUST CALL FOR PRICING BEFORE USAGE* Prince Andrew’s daughters Beatrice and Eugenie look a little animated as handbags at the ready for the two Royal Princesses, nobody is going to be messing with them!!!! *PICTURES TAKEN ON THE 21/03/
Actualitate

Prințesa Beatrice. Profimedia

Tânăra prințesă care i-a impresionat pe regele Charles și pe prințul William. A fost de ajutor după ce Kate a anunțat că are cancer

Prințesa Beatrice, una dintre nepoatele regelui Charles, a devenit o figură tot mai importantă a familiei regale, după ce diagnosticul de cancer al soției prințului William, Kate Middleton/ prințesa Catherine, a fost făcut public, au dezvăluit mai multe surse citate de publicații britanice și australiene.

Regele Charles se gândește că ar fi potrivit ca nepoata sa devină un „membru regal activ”. 

Prințesa Beatrice i-a „impresionat pe Charles și pe William” cu modul în care și-a „intensificat” prezența în public în ultimele săptămâni și ar putea deveni un membru regal activ, au declarat surse din interiorul palatului, potrivit skynews.com.au.

Christmas Day church service, St. Mary Magdalene Church, Sandringham, Norfolk, UK - 25 Dec 2023
Prințesa Beatrice. Profimedia

Beatrice, care se află pe locul 9 în rândul urmașilor la tron, și-a asumat îndatoriri regale, în urma diagnosticelor de cancer ale regelui Charles și prințesei Catherine, inclusiv apariții importante în săptămâna dedicată sănătății mintale, dar și la Festivalul Cheltenham.

Beatrice (35 de ani) și sora ei, prințesa Eugenie, sunt fiicele fratelui regelui Charles, prințul Andrew, și ale fostei soții Sarah, ducesă de York.

Surorile York sunt singurele prințese de sânge din generația lor și poartă titlul de Alteța Sa Regală.

Cu toate acestea, nici Beatrice, nici Eugenie nu sunt „membri activi ai familiei regale”, ele apărând ocazional la evenimente oficiale ale casei regale britanice.

„Regele și William au văzut cât de bine a intervenit Beatrice în ultimele săptămâni și sunt fericiți să o vadă ieșind în față și să reprezinte familia în public, oficial”, a declarat o sursă de la palat, pentru OK! Magazine, în urmă cu două săptămâni.

Beatrice și Eugenie sunt patroane/ambasadoare ale unor organizații de caritate și trăiesc genul de viață regală hibridă, imaginată probabil de prințul Harry și Meghan Markle când s-au retras de la îndatoririle regale în 2020.

O altă sursă a declarat pentru GB News că angajamentele recente ale prințesei Beatrice sugerează că ea ar putea fi pregătită să-și asume un rol activ în familia regală.

„Beatrice a intervenit recent pentru a reprezenta familia regală în cadrul Săptămânii sănătății mintale, un eveniment la care Kate ar fi participat și ar fi fost reprezentantul oficial”, a mai spus sursa. „De asemenea, ea a preluat conducerea la diverse ocazii publice precum Festivalul Cheltenham, ceea ce este un semn clar că a început să-și asume mai multe responsabilități regale.”

Și dacă Beatrice este dispusă să iasă tot mai mult în față, nu același lucru se poate spune despre sora ei, Eugenie, care „disprețuiește să fie sub lupă” și nu are de gând să-și asume sarcini oficiale regale.

Prințesa Eugenie / Profimedia
Prințesa Eugenie / Profimedia

„Eugenie, pe de altă parte, nu este atât de dornică să-și asume acest tip de responsabilitate, disprețuiește să fie în lumina reflectoarelor și vrea să se concentreze doar pe ceea ce îi este drag”, a mai declarat sursa respectivă pentru GB News.

„Eugenie este destul de fericită cu locul pe care-l ocupă. Este mulțumită să-și susțină organizația caritabilă Slavery Collective și alte cauze demne, dar atunci când vine vorba de a interveni pentru membri înalți ai familiei regale, la nivel oficial, este momentul în care trage linia.”

Eugenie, în vârstă de 34 de ani, este considerată a fi cel mai apropiat membru al familiei regale care încă păstrează o legătură strânsă cu prințul Harry și chiar a apărut în controversatul documentar al vărului ei în 2022.

Prințul William a susținut decizia lui Kate Middleton de a dezvălui că are cancer: „Este mândru de curajul de care a dat dovadă!”

Regele Charles a dorit o monarhie restrânsă când a preluat tronul, dar nu a anticipat că se va ajunge aici

Regele Charles a apărut duminică pentru prima dată în public la un eveniment regal după diagnosticul de cancer, dar absenţa prinţului William şi a soţiei moştenitorului tronului, Kate, au scos în evidenţă cât de mult s-a restrâns monarhia britanică, arată și Reuters.

Suveranul de 75 de ani a participat la tradiţionala slujbă de Paşte la Palatul Windsor alături de soţia lui, regina Camilla, unul din angajamentele anuale la care iau parte de obicei toţi membrii importanţi ai familiei regale.

Cu toate acestea, William, Kate şi copiii lor, George (10 ani), Charlotte (8 ani) şi Louis (5 ani), nu au participat după ce prinţesa de Wales a dezvăluit că a început chimioterapie preventivă împotriva cancerului după operaţia abdominală pe care a suferit-o în ianuarie.

„Regele Charles a dorit să aibă o monarhie restrânsă când a preluat tronul, dar nu a anticipat că va fi restrânsă până la nivelul de acum”, a spus Erin Hill, editor principal al secţiunii de ştiri despre regalitate în cadrul revistei People.

Dorinţa lui Charles de a avea o monarhie „restrânsă” s-a născut pentru a contracara acuzaţiile potrivit cărora monarhia ar fi fost supradimensionată din cauza rudelor îndepărtate care trăiesc de pe urma plătitorilor de taxe.

Regele Charles la slujba de Paște/ Profimedia
Regele Charles la slujba de Paște/ Profimedia

Dar acum există absenţe importante în cercul imediat al regelui - cel mai dramatic, odată cu plecarea în Statele Unite a fiului cel mic, prinţul Harry (39 de ani), şi a soţiei acestuia, Meghan, ducele şi ducesa de Sussex, în urmă cu trei ani.

Între timp, fratele mai mic al lui Charles, prinţul Andrew (64 de ani), a fost nevoit să se retragă din viaţa publică în 2019 din cauza prieteniei cu defunctul Jeffrey Epstein, infractor sexual condamnat.

„Ei bine, cred că 'restrânsă' a fost menţionat într-o perioadă când erau prezenţi ceva mai mulţi oameni pentru a părea un comentariu justificat”, a spus într-un interviu publicat anul trecut sora mai mică a regelui, prinţesa Anne.

''Nu pare o idee bună din punctul meu de vedere. Trebuie să spun. Nu sunt sigură ce altceva... putem face''.

Dintre ceilalți membri activi ai familiei regale - cei care îndeplinesc sarcini în locul regelui cum ar fi inaugurarea unor clădiri noi, înmânarea unor distincţii şi întâlnirea unor demnitari străini - mulţi sunt acum din generaţia defunctei regina Elisabeta a II-a.

Prinţesa Alexandra, de 87 de ani, verişoara suveranei şi prietena ei de o viaţă, este rareori văzută în public în prezent, în timp ce ceilalţi veri ai Elisabetei a II-a, prinţul Edward, duce de Kent, şi prinţul Richard, ducele de Gloucester, au 88, respectiv 79 de ani.

Prinţesa Anne, care este deseori în fruntea listei celor mai muncitori membri ai familiei regale, va împlini 74 anul acesta. Fiul ei, Peter Phillips, a spus săptămâna aceasta, că probabil mama sa munceşte mai mult decât s-ar fi aşteptat.

„Încă mai face călătorii în străinătate şi apoi revine în 24 de ore, ceea ce e destul de greu pentru majoritatea oamenilor... dar când ai peste 70 de ani şi faci asta e destul de remarcabil”, a declarat el pentru Sky News Australia.

El a spus că există „cu siguranţă o presiune pe termen scurt asupra anumitor membri ai familiei de a continua să fie activi”.

La fel ca mama lui, a remarcat multele activităţi realizate de Camilla şi fratele mai mic al lui Charles, prinţul Edward, şi soţia acestuia, Sophie, care acum sunt ducele şi ducesa de Edinburgh.

Biografa familiei regale Claudia Joseph a spus că, deşi Camilla şi William au făcut „o treabă minunată” în absenţa lui Charles, nu a fost uşor.

”La nivel personal, va fi groaznic pentru familia regală”, a spus ea. „Evident, la nivel practic, situaţia va fi dificilă”, transmite Agerpres.

„Viitorul monarhiei atârnă doar de un fir, iar acel fir este Catherine”

Deşi sondajele arată că cei mai mulţi dintre britanici au rămas în general susţinători ai monarhiei, indică totodată că această majoritate se reduce, crescând decalajul dintre personale vârstnice entuziaste şi tinerele generaţii indiferente.

Cu excepţia lui William şi a lui Kate, următorii membrii ai familiei regale din punctul de vedere al vârstei sunt Edward, care a împlinit 60 de ani, şi Sophie, care va împlini 60 anul viitor.

Va trece cel puţin un deceniu până ce rândurile vor fi îngroşate de copiii lui William şi Kate.

Tina Brown, o autoare specializată în regalitate, a spus că monarhia e într-adevăr cam firavă, ceea ce pune „o presiune greu de controlat” asupra lui William şi Kate.

”Catherine este cel mai popular membru al familiei regale după William”, a scris ea în The New York Times săptămâna aceasta. ”Viitorul monarhiei atârnă doar de un fir, iar acel fir este ea”.

Etichete: printesa beatrice

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri