The Queen And The Princess Royal Visit The Childrens Wood, Glasgow
Actualitate

Prințesa Anne și regina Elisabeta a-II-a. Getty Images

Temerea reginei Elisabeta a-II-a înainte de a muri. Dezvăluirile fiicei sale, prințesa Anne

Regina Elisabeta a II-a se temea că dacă va muri la Balmoral înmormântarea sa va fi greu de organizat, a povestit prințesa Anne, într-un documentar care prezintă primul an al lui Charles ca monarh și care va fi difuzat de BBC One. 

În ciuda temerilor pe care le avea, Elisabeta a II-a a fost convinsă de familie că ar trebui să facă ceea ce simte.

Prințesa, extrem de apropiată de regretata regină de-a lungul vieții, a dezvăluit: „Cred că a existat un moment în care a simțit că ar fi mai dificil dacă ar muri la Balmoral. Am încercat să o convingem că asta nu ar trebui să facă parte din procesul de luare a deciziilor”.

Mulți au considerat că ar fi potrivit ca regina să-și trăiască ultimele clipe de viață la Balmoral pentru că purta o dragoste atât de profundă tărâmurilor scoțiene.

Cu puțin timp înainte de moartea ei, în septembrie anul trecut, a fost vizitată de doctorul Iain Greenshields, moderatorul Adunării generale a Bisericii Scoției, care a mărturisit ulterior că regina i-a vorbit despre faptul că „i-a făcut plăcere și i-a adus atâta pace să fie la Balmoral”.

Prințesa Anne a mai spus că a fost pură întâmplare că a putut fi alături de mama sa chiar în ultimele clipe de viață. Doar ce se oprise la castelul Balmoral, după o vizită de câteva zile în vestul Scoției.

După 70 de ani de domnie, un record pentru monarhia britanică, regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022 la castelul Balmoral.

Decesul ei a fost urmat de o perioadă de doliu naţional, cu o coregrafie minuţios pregătită de mult timp, şi o organizare diferită în cazul în care moartea reginei survenea într-una dintre reşedinţele sale.

Suverana a trăit în ultima parte a vieţii la Castelul Windsor, de lângă Londra, dar obişnuia să îşi petreacă finalul verilor la Balmoral, iar Crăciunul la Sandringham.

După ce a fost depus în Catedrala St. Giles din Edinburgh, sicriul reginei a fost transportat la Londra la bordul unui avion militar. El a fost ulterior expus publicului în Westminster Hall, cea mai veche încăpere a Parlamentului britanic, până la înmormântarea din 19 septembrie.

Prințesa Anne, despre momentul în care a realizat cu adevărat că „responsabilitatea” a fost „transferată” noului rege

Cu imagini unice din culise și interviuri exclusive cu oficiali cheie și membri ai familiei regale, noul documentar surprinde ritmul galopant din ultimele 12 luni la palat.

Într-un segment al filmării, prinţesa Anne evocă momentul şi sentimentul ciudat de „uşurare” pe care l-a simţit atunci când coroana a fost îndepărtată de pe sicriu, iar „această responsabilitate a fost transferată” noului rege, Charles al III-lea. „M-a încercat, în mod ciudat, mai degrabă un sentiment de ușurare– asta e, gata”, a spus ea. „Acea responsabilitate fiind dată mai departe”.

Prințesa Anne, despre cumnata sa, Camilla

Anne a făcut referire și la cumnata sa, regina Camilla, mărturisind că sprijinul pe care i l-a oferit soțului ei, regele Charles, este „remarcabil”. Prințesa a spus: „O cunosc de mult timp. Felul în care înțelege acest rol și ce diferență face asta pentru rege ...a fost absolut remarcabilă. Acest rol nu este ceva natural pentru ea, dar se pricepe foarte bine. Ea oferă acea schimbare de viteză și ton, care este la fel de importantă”.

Anne a povestit că, în ciuda faptului că a știut dintotdeauna că va urca pe tron, fratelui ei i-a fost greu să se pregătească complet pentru momentul încoronării. 

Ce crede prinţesa Anne despre domnia fratelui ei, regele Charles al III-lea: Nu prea ştiu ce altceva am putea face

 

Prințesa pe care regele Charles se va baza pe parcursul domniei sale. Este „cel mai muncitor membru din familia regală”

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?