justin trudeau si sotia
Actualitate

Justin Trudeau și soția lui / Foto: Profimedia

Totul despre Sophie Gregoire, soția premierului canadian. Justin Trudeau a anunțat că divorțează după 18 ani de mariaj și trei copii

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, şi soţia lui, Sophie, au decis să se despartă şi au semnat un acord juridic, a anunţat biroul de presă al cabinetului premierului canadian printr-un comunicat care marchează încheierea unei căsnicii de 18 ani, informează Reuters.

"Au colaborat pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile legale şi etice cu privire la decizia lor de a se despărţi şi vor continua să procedeze la fel şi în perioada următoare. Rămân o familie cu relaţii apropiate, iar Sophie şi prim-ministrul se concentrează de acum pe creşterea copiilor lor într-un mediu sigur, iubitor şi colaborativ. Familia se va afla împreună în vacanţă, începând de săptămâna viitoare", se afirmă în comunicatul de presă citat de Agerpres.

Justin Trudeau, în vârstă de 51 de ani, şi Sophie, în vârstă de 48 de ani, s-au căsătorit pe 28 mai 2005. Ei au împreună trei copii: Xavier, Ella-Grace și Hadrian.

După ce Justin Trudeau a devenit prim-ministrul Canadei, la sfârşitul anului 2015, el şi Sophie au putut fi văzuţi adeseori împreună la diverse evenimente sociale şi în timpul unor vizite în străinătate. Dar, în ultimii ani, Sophie şi-a rărit apariţiile publice alături de soţul ei.

Cei doi soţi au călătorit însă împreună la Londra în luna mai din acest an pentru a asista la încoronarea regelui Charles al III-lea. De asemenea, ei l-au primit împreună pe Joe Biden în luna martie, când preşedintele american a întreprins o vizită în Canada. 

Citește și: Motivul pentru care prințul Harry nu ar divorța niciodată de Meghan Markle. Traumele din trecut sunt prea puternice

Cine este Sophie Gregoire Trudeau

justin trudeau si sotia
Justin Trudeau și Sophie, în ianuarie 2023 / Foto: Profimedia

În timpul mariajului de 18 ani, premierul canadian a spus în repetate rânduri că Sophie l-a ajutat să devină un tată și un lider mai bun, dar și să înțeleagă mișcarea feministă. 

Într-un interviu din 2016, pentru Vox, Trudeau spunea că își învață copiii despre egalitatea dintre sexe prin a le arăta "că sunt atent, respectuos și într-un parteneriat cu Sophie la fel de mult cu cât suntem într-un mariaj. Ne contrazicem și, uneori, este pentru că eu am dreptate, iar ea are uneori dreptate. Este o relație de egalitate".

Sophie Gregoire a fost alături de Justin când a fost ales ca prim-ministru prima dată, în 2015, și apoi din nou, în 2021. 

"Sophie, în urmă cu 12 ani am decis să ne implicăm împreună în politică. Am făcut asta pentru că am vrut să ne apărăm valorile, pentru că am vrut să contribuim la a construi o Canada mai puternică. Încă de la început, am făcut asta împreună. Îți mulțumesc", a spus Trudeau în momentul în care a fost reales ca premier.

Citește și: Soțul infidel al lui Tori Spelling, 100% pregătit să divorțeze: “Nu mai poate suporta, i-a spus că i-a ajuns”

Justin Trudeau și soția se cunosc din copilărie

Justin și Sophie s-au cunoscut când erau copii. Ea era colegă de clasă cu fratele lui Trudeau și venea deseori în casa familiei pentru a se juca. În 2005, Sophie a dezvăluit că a avut dintotdeauna o pasiune pentru Justin.

Perechea s-a reconectat mulți ani mai târziu, în 2003, la o strângere de fonduri, însă Trudeau nu era pregătit pentru o relație serioasă. Câteva săptămâni mai târziu, când s-au văzut din nou, Sophie a făcut pe inabordabila și nu a vrut să-i dea numărul ei de telefon. Trudeau nu s-a lăsat și i-a dat un email prin care a convins-o să se vadă cu el. Prima lor întâlnire a avut loc la un restaurant afgan, după care seara a continuat la un bar de karaoke, unde au cântat împreună piese de la Elton John și The Beatles.

În octombrie 2004, Justin a cerut-o în căsătorie pe Sophie. Cei doi au făcut nunta în mai 2005, în Montreal.

Justin Trudeau și Sophie Gregoire au trei copii

justin trudeau, sotia si copiii
Justin Trudeau, alături de soție și cei trei copii. / Foto: Profimedia

Trudeau și Gregoire au trei copii, așa cum premierul și-a dorit întotdeauna: doi fii, Xavier James (15 ani) și Hadrian (9 ani), și o fiică, Ella-Grace (14 ani).

Cariera lui Sophie Gregoire Trudeau

Pe lângă acțiunile caritabile în care se implică, soția lui Trudeau și-a început cariera în publicitate. De la recepționeră a devenit account manager la o firmă de marketing, apoi a făcut școala de radio și televiziune. A fost reporter și corespondent al unei emisiuni de știri din lumea divertismentului. Recent, a fost anunțat faptul că, în anii următori, Sophie Trudeau va scoate două cărți, una de wellness și una pentru copii.

Gregoire a fost deschisă cu privire la bulimia de care a suferit în adolescență, devenind o figură emblematică în lupta cu această afecțiune.

 

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?