Lord Carey comments
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a și arhiepiscopul de Canterbury, George Carey, în 2002. Profimedia

Un fost arhiepiscop de Canterbury face dezvăluiri neașteptate despre regina Elisabeta a II-a: Voi plecaţi, eu nu pot să-mi dau demisia

Regretata regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a spus lui George Carey, fost arhiepiscop de Canterbury, "eu nu pot să-mi dau demisia", la vremea când acesta din urmă a anunţat-o că renunţa la funcţie, conform unui nou documentar, relatează DPA/PA Media, potrivit Agerpres.

Carey a povestit conversaţia pe care a purtat-o cu monarhul pentru documentarul "The Real Crown: Inside the House of Windsor", un serial în cinci episoade transmis de canalul britanic ITV, adăugând că "oricum, ea nu ar fi plecat".

regele charles si camilla nunta
Charles nu a renunțat la inelul de pe degetul mic nici la nunta cu Camilla. / Foto: Profimedia

Întâlnire secretă înainte de căsătoria lui Charles cu Camilla

El a descris, de asemenea, cum, înainte ca Charles şi Camilla să se căsătorească, a aranjat o întâlnire secretă cu cea care este în prezent regina consoartă, în apartamentul fiului său din sud-estul Londrei, pentru a o cunoaşte pe viitoarea membră a Casei Regale.

Serialul prezintă familia regală de-a lungul domniei reginei şi a succesorului său, regele Charles al III-lea, şi include interviuri cu personalităţi contemporane.

"Îmi amintesc când m-am dus odată s-o văd pe regină pentru a-mi prezenta demisia şi am spus: 'Majestate, a sosit momentul'. Şi ea s-a uitat la mine şi a spus cam aşa: 'Voi veniţi şi plecaţi, eu nu pot să-mi dau demisia, nu pot să mă predau. Trebuie să merg mai departe'. Iar eu i-am spus: 'Ei bine, Domnul îmi spune că la vârsta de 70 de ani trebuie s-o fac'. Dar, oricum, ea nu ar fi plecat niciodată", a spus Carey în episodul final al seriei documentare.

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a, la Jubileul de Platină, iunie 2022. / Foto: Profimedia

George Carey a slujit ca arhiepiscop de Canterbury în perioada 1991-2002, iar în timpul în care a ocupat această funcţie a participat la înmormântarea Dianei, prinţesă de Wales, în 1997, şi a devenit primul arhiepiscop care a hirotonisit femei în Biserica Angliei.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri