ellie musgrove
Actualitate

Viața lui Ellie Musgrove a fost în pericol din cauza unei tumori la creier. / Foto: Profimedia

Viața unei tinere de 21 de ani, salvată în ultima clipă de un control la ochi. 12 ore mai târziu făcea o operație de urgență

Ellie Musgrove, o tânără de 21 de ani din Manchester, a ajuns la optician după ce a început să simtă dureri de cap și de gât și să aibă probleme de vedere. Mai mult, medicul de familie i-a prescris antibiotice pentru o infecție la ureche, dar simptomele nu au dispărut. Așa a ajuns la un control la ochi, unde a primit o veste care a uimit-o și care a făcut-o să-și dea seama cât de norocoasă este că nu a întârziat și mai tare consultul.

A crezut că are nevoie de ochelari de vedere, dar de fapt avea tumoare la creier. Este, pe scurt, povestea unei fete de 21 de ani, care dacă mai stătea o zi fără să meargă, la medic, ar fi putut să moară.

Citește și: Problemele de sănătate i-au forțat să-și schimbe stilul de viață. Doi soți, transformare spectaculoasă după ce au ”topit” zeci de kg

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Britanica a început să sufere de dureri de cap și de gât imediat după ce a împlinit 21 de ani. După câteva zile a realizat că nici nu mai vede bine și că s-a ales și cu o infecție la ureche. După o rundă de antibiotice, aceasta a observat că nu scapă de probleme, așa că a mers la un control la ochi. Acolo, cel care a consultat-o a observat că are nervii optici inflamați și a trimis-o de urgență la spital, acesta suspectând că fata avea o tumoare la creier. După un RMN și o drenare a excesului de lichid din jurul creierului, medicii au observat o tumoare care i-a și provocat boala Addison, o tulburare neobișnuită apărută atunci când corpul nu produce o cantitate suficientă din anumiți hormoni, scrie Daily Mail.

Ellie, la un pas să moară dacă nu ajungea urgent la spital

ellie musgrove
Viața lui Ellie Musgrove a fost în pericol din cauza unei tumori la creier. / Foto: Profimedia

Deși trebuie să ia steroizi toată viața pentru a gestiona afecțiunea neobișnuită, Ellie este recunoscătoare opticianului, după ce medicii de la spital i-au spus că dacă mai aștepta o zi, tumoarea s-ar fi putut dovedi fatală.

Citește și: A trăit șocul vieții ei când a aflat că e însărcinată cu două perechi de gemeni identici: “Va fi o nebunie”. Cum o ajută prietenii

"Știam că durerile de cap nu erau din cauza mahmurelii, căci am celebrat ziua mea de naștere în liniște, cu familia în oraș, nimic nebunesc. Nu aveam niciodată dureri de cap, iar acelea erau teribile. Credeam că am dormit într-o poziție ciudată pentru că mă durea și gâtul. Viața mea s-a întors cu susul în jos, dar ar fi putut fi mult mai rău de atât-îmi reamintesc asta din când în cânt. Sunt recunoscătoare că opticianul și medicii mi-au salvat viața", a declarat tânăra Ellie Musgrove.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri