Kim Kardashian a scris istorie la Met Gala 2022. A purtat rochia faimoasei Marilyn Monroe, o creație în valoare de 5 milioane de dolari

Kim Kardashian a scris istorie la Met Gala 2022. Starul în vârstă de 41 de ani a visat să poarte spectaculoasa rochie în care Marilyn Monroe i-a urat la mulți ani președintelui american John F. Kennedy în 1962 și a reușit. A slăbit peste 7 kilograme pentru a intra în această creație cu peste 6.000 de cristale, gândită de designerul de costume Jean-Louis, după o schiță a lui Bob Mackie.

Nu e de mirare că anul acesta Kim Kardashian conduce lista celor mai bine îmbrăcate vedete care și-au făcut apariția pe covorul roșu la Met Gala.

În cea mai importantă noapte din lumea modei, supranumită și „Super Bowl-ul covorului roșu” de la Hollywood, care a avut codul vestimentar „glamour aurit”, pentru a se potrivi cu tema „În America: O antologie a modei, Kim Kardashian a strălucit la brațul iubitului ei, Pete Davidson.

Kim Kardashian și Pete Davidson. 2022 Met Gala. Profimedia

Povestea rochiei de 5 milioane de dolari în care Marilyn Monroe i-a cântat la mulți ani lui Kennedy

În rochia translucidă, Marilyn Monroe i-a cântat la mulți ani, în 19 mai 1962, președintelui american John F. Kennedy, la aniversarea a 45 de ani.

Kim este singura persoană în afară de Marilyn care a purtat emblematica ținută de când a fost creată. 

„Aceasta este rochia lui Marilyn Monroe. Are şaizeci de ani. Am avut această idee să o port încă de anul trecut. Mi-au adus-o cu paznici înarmați și mănuși. Am încercat-o si nu mi s-a potrivit. A trebuit să slăbesc peste 7 kilograme”, a declarat ea pe covorul roșu. „Am fost determinată să intru în ea... Și am reușit...”

Marilyn a plătit 1.440 de dolari pentru această piesă fashion personalizată, iar în 1999 a fost vândută la licitație pentru peste un milion de dolari, conform Vogue. A fost revândută în 2016 pentru $4,8 milioane și a ajuns la Ripley's Believe It Or Not Museum. Acum, cei de la muzeu i-au împrumutat-o lui Kim pentru seara de la Met Gala 2022. 

Rochia stă la o temperatură controlată de 20 de grade Celsius și umiditate 40-50% .

Kim Kardashian, în rochia purtată de Marilyn Monroe la începutul anilor '60. / Foto: Profimedia

Dieta strictă pe care Kim Kardashian a ținut-o pentru a încăpea în legendara creație: „A fost asta sau nimic”

Kim și-a vopsit părul blond platinat, ca Marilyn, și a dezvăluit că pentru a slăbi a renunțat la carbohidrați și zahăr timp de trei săptămâni.

Într-un interviu pentru Vogue, Kim a explicat de ce această alegere vestimentară pentru Met Gala 2022:

„Ideea mi-a venit cu adevărat după gala din septembrie anul trecut. M-am gândit în sinea mea, ce aș fi făcut pentru tema americană dacă nu ar fi fost look-ul Balenciaga? Care este cea mai americană temă la care te poți gândi? Marilyn Monroe, evident”, a spus ea pentru Vogue.

„Pentru mine, cel mai mare moment al Marilyn Monroe a fost atunci când i-a cântat „La mulți ani” lui JFK.”

„Astăzi toată lumea poartă rochii transparente, dar pe atunci nu era așa. Într-un fel, aceasta este originala rochie nud. De aceea este atât de șocant”, a spus ea revistei.

Kim, mamă a patru copii, a mai menționat și că și-a vopsit părul platinat într-un proces care a durat 14 ore.

Kim Kardashian, Pete Davidson. 2022 Met Gala. Profimedia

Rochia lui Marilyn Monroe, cu 6000 de cristale, adusă cu gărzi. Kim a probat-o cu mănuși speciale

Înainte ca muzeul să-i permită lui Kim să împrumute piesa, au lăsat-o să încerce o replică. Următorul pas a fost transportul rochiei originale din Florida în California pentru probă. După ce ținuta a sosit cu gărzi, Kim a probat-o cu mănuși speciale pentru a nu o strica, dar nu i s-a potrivit.

Kim Kardashian a stat îmbrăcată în rochia originală a lui Marilyn Monroe doar câteva minute

La Met Gala, starleta a apărut în ținuta originală doar în fața fotografilor, în momentul în care a pășit pe treptele instituției, însă după câteva minute s-a schimbat într-o replică, pentru a nu o strica.

Rochia strălucitoare a fost tot timpul păzită de gărzi înarmate și mânuită doar cu mănuși.

„Întotdeauna am crezut că Monroe avea forme extrem de curbate. Mi-am imaginat că aș putea fi mai mică decât ea în unele părți ale corpului, dar nu. Așa că, atunci când am realizat că nu mi se potrivește, mi-a venit să plâng pentru că nu se putea modifica deloc”, a spus ea pentru Vogue.

„A fost asta sau nimic”, a continuat Kim care a început să țină o dietă strictă, fără carbohidrați și fără zahăr, în timp ce alerga pe banda și purta un costum de saună de două ori pe zi. După o lună de regim, a încercat iar ținuta și i s-a potrivit: „Să plâng de bucurie, nu alta, când am intrat în rochie”.

Pe www.peroz.ro:

Met Gala 2022. Kim Kardashian, Blake Lively și Cardi B conduc lista celor mai bine îmbrăcate vedete. Cine a gafat pe covorul roșu

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.