dureri cap coada
Despre Tine

Coada stil ponytail poate fi extrem de eleganta, dar si o adevarata pacoste. Multe femei se plang de dureri de cap dupa ce isi prind parul in acest fel, iar studiile arata ca facuta des, aceasta coafura poate provoca alopecie.

De ce te doare capul cand iti prinzi parul in coada. Ce afectiune risti daca iti faci des ponytail

Coada stil ponytail poate fi extrem de eleganta, dar si o adevarata pacoste. Multe femei se plang de dureri de cap dupa ce isi prind parul in acest fel, iar studiile arata ca facuta des, aceasta coafura poate provoca alopecie.

"Exista nervi sensibili la durere la nivelul scalpului. Atunci cand exista tractiune asupra acestora, cum ar fi senzatia de tragere, pe masura ce durata creste, acesti nervi devin din ce in ce mai sensibili. In cele din urma, semnalul de durere este transmis creierului", explica Wade Cooper.

Din cauza presiunii asupra terminatiilor nervoase, foliculii de par se pot inflama in timp, ducand chiar la pierderea lor.

Durerile de cap provocate de ponytail sunt un exemplu al fenomenului numit alodnie. "Alodnia este un termen medical fantezist pentru a descrie cand senzatia de atingere este perceputa ca durere de catre creier", a spus profesorul de neurologie Kiran Rajneesh pentru Huff Post.

Alte exemple de alodnie pot fi durerea provocata de perierea parului sau barbieritul fetei. "Stimulii care nu ar trebui sa fie durerosi devin suparatori. Nu ne-am astepta ca senzatia de a purta o coada de cal sa fie dureroasa, dar poate fi", a afirmat Deena Kuruvilla, profesor asistent de neurologie.

Cum poti scapa de dureri de cap provocate de prinderea parului

Daca ai dureri de cap de fiecare data cand porti coada, cautarea tratamentului pentru afectiunea de baza poate fi cel mai important pas. Exista, de asemenea, factori comuni de risc pe care trebuie sa ii iei in considerare. Unele studii au legat senzatia de scalp sensibil cu lipsa somnului, menstruatia si alte modificari hormonale.

"Nu putem controla intotdeauna aceste lucruri, dar daca stiti ca aveti aceasta problema, poate fi utilil sa o pre-tratati cu un antiinflamator precum ibuprofenul sau naproxenul", a spus Kuruvilla.

De asemenea, repozitionarea cozii la aproximativ o ora sau purtarea ei pentru o perioada scurta de timp poate ameliora durerile. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri