shutterstock_1632557005
Sanatate

Copilului îi curge nasul și strănută? Experții spun că e o răceală banală, nu Covid. Care sunt top 3 simptome ale Covid-19 la copii

“Copilului meu îi curge nasul, e înfundat și strănută. Are coronavirus?” Este o întrebare pe care mulți părinți și-o pun în plină pandemie de coronavirus. În Marea Britanie, de exemplu, părinții testează masiv copiii, la primele secreții nazale.

Oficialii britanici spun că un sfert din cei cei care se testează “nu sunt eligibili”. Profesorul Tim Spector, de la King's College, îi liniștește și le spune că mai mult ca sigur micuții au doar o răceală.

Profesorul, specialist deja în noul coronavirus, pentru că se ocupa de aplicația Coronavirus Symptom Study, susține că principalele 3 simptome de coronavirus la școlari, cel puțin în Marea Britanie, sunt:
- Oboseala (la 55 % din cazuri)
- Dureri de cap (55%)
- Febra (49%)

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Prin comparație, cele mai comune simptome la adulți sunt oboseala (87%), durerile de cap (72%) și pierderea mirosului (60%). Nici adulții, nici copiii nu raportează frecvent secreții nazale.
“Nu prea întâlnești pierderea mirosului și a gustului la bătrâni și la copii”, spune profesorul, care subliniază că cei mici nici nu prea au probleme respiratoria sau cu tusea.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri