Regina Elisabeta/ Profimedia
Divertisment

Regina Elisabeta/ Profimedia

6 lucruri banale pentru omul de rand, pe care Regina Elisabeta a II-a nu le-a facut niciodata

Regina Elisabeta a II-a a facut multe la viata ei, dar sunt cateva lucruri surprinzator de normale pe care nu le-a experimentat niciodata. De la intalniri amoroase, la frecventarea cursurilor scolare, iata care sunt activitatile cotidiene la care Regina nu a participat.

De-a lungul vietii ei, Regina Angliei a intalnit 12 presedinti ai SUA, a calatorit pe tot globul si a primit animale exotice drept cadouri. Exista insa niste lucruri banale pentru omul de rand, pe care nu le-a experimentat.

  • Nu a votat niciodata

Legal vorbind, suverana are voie sa voteze. Potrivit protocolului Palatului Buckingham insa, ea trebuie sa ramana neutra in privinta problemelor politice. Un purtator de cuvant al Familiei Regale a declarat pentru Newsweek ca "prin conventie" rudele "apropiate reginei" nu isi exercita nici ele dreptul de vot.

  • Nu a mers niciodata la scoala

Regina Elisabeta a II-a este o femeie incredibil de educata, in ciuda faptului ca nu a pasit niciodata intr-o sala de clasa in calitate de eleva. Ea si sora ei, Printesa Margaret, au fost meditate in privat de cei mai buni tutori si profesori din tara. Ea a studiat istoria si dreptul constitutional pentru a se pregati pentru rolul de regina.

  • Nu a avut niciodata un cont de social media

Majoritatea membrilor familiei regale britanice nu au cont personal de social media (in afara de ducele de York si fiica sa, printesa Eugenie). Orice activitate pe care o intreprind este comunicata pe contul oficial al Palatului Kensington, de care se ocupa un personal specializat.

  • Nu a dat examenul pentru a obtine permis de conducere

Deoarece permisele de conducere sunt eliberate in numele Reginei Elisabeta a II-a, ea poate conduce oriunde si oricand doreste fara documentul propriu-zis. Nici in calitate de printesa nu a fost nevoie sa dea testul, pentru ca a avut soferi. Elisabeta a II-a a invatat sa conduca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe front, unde a transportat materiale de prim ajutor.

  • Nu a muncit niciodata de la 9 la 5

Majestatea Sa nu a fost niciodata nevoita sa aiba un loc de munca. Rolul de regina ii ocupa tot timpul, iar valoarea sa neta e de aproximativ 530 milioane de dolari.

  • Nu a mers la intalniri amoroase

Regina l-a cunoscut pe printul Filip cand avea 13 ani, la o nunta. El avea doar 18 ani la acea vreme. In vara anului 1939 a inceput relatia lor, iar pana in 1947 s-au logodit. Saizeci si unu de ani mai tarziu, cuplul este impreuna, ceea ce inseamna ca suverana nu a trait o viata amoroasa obisnuita, ca a unui om fara titluri nobiliare.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri