printesa diana printul charles
Divertisment

Se pare ca nimic nu poate opri dragostea adevarata sau, cel putin, dragostea interzisa. Incepand de la abdicarea Regelui Edward al VIII-lea pentru femeia iubita, pana la divortul Printesei Anne, iata care sunt cele mai mari scandaluri amoroase care au zguduit familia regala a Marii Britanii:

Cele mai mari scandaluri amoroase care au zguduit familia regala a Marii Britanii

Se pare ca nimic nu poate opri dragostea adevarata sau, cel putin, dragostea interzisa. Incepand cu abdicarea Regelui Edward al VIII-lea pentru femeia iubita si pana la divortul Printesei Anne, iata care sunt cele mai mari scandaluri amoroase care au zguduit familia regala a Marii Britanii:

  • Regele Edward VIII si Wallis Simpson

Potrivit BBC, la scurt timp dupa ce Wallis a divortat de al doilea sot, regele Edward al VIII-lea l-a informat pe prim-ministrul Marii Britanii de intentia sa de a se casatori cu femeia. Baldwin i-a raspuns ca oamenii nu o vor accepta pe Simpson ca regina. In schimb, regele l-a informat pe premier ca este pregatit sa abdice, dar a propus si casatoria morganica. Asta inseamna ca el putea ramane in continuare Rege, fara ca Simpson sa devina Regina.

Acest plan a fost respins si, in decembrie 1946, regele Edward al VIII-lea a abdicat. Intr-un interviu aordat BBC de cei doi, la aproape 32 de ani de casnicie, Simpson a recunoscut: "Mi-as fi dorit ca lucrurile sa mearga diferit, dar sunt extrem de fericita. Am fost foarte fericiti”.

  • Printesa Margaret si Capitanul Peter Townsend

Potrivit The Telegraph, Margaret l-a cunoscut pe Townsend pe cand era adolescenta. Avea aproape de doua ori varsta sa, era casatorit si lucra pentru tatal ei, regele George VI. Townsend a continuat sa lucreze pentru familia regala dupa ce regele a murit si divortul de sotia sa a avut loc.

Margaret, la fel ca unchiul sau Edward, s-a indragostit de o persoana divortata, un lucru destul de scandalos. Dupa ce presa a scris despre relatia lor secreta, in incercarea de a pune stop zvonurilor, Townsend a fost trimis sa lucreze la Bruxelles.

  • Printesa Margaret si Antony Armstrong-Jones

La aproximativ cinci ani dupa ce a renuntat la povestea sa de dragoste cu Peter Townsend, Margaret s-a casatorit cu Antony Armstrong-Jones. Inainte de a face pasul cel mare, cei doi s-au intalnit ceva vreme in secret.

Mariajul a fost aspru criticat in presa si la Curte, cei doi fiind suspectati de a avea legaturi extraconjugale.

Printesa isi petrecea majoritatea timpului in vila sa de pe insula Moustique, iar Anthony a adoptat acelasi tip de comportament, preferand ca locatie Sussexul, in compania asistentei de productie Lucy Lindsay Hogg.

La 11 iulie 1978 divortul celor doi se finalizeaza. A fost primul divort regal de la divortul Printesei Victoria de Edinburgh din 1901. In decembrie, Snowdon s-a casatorit cu Lucy Lindsay-Hogg.

  • Printul Charles si Printesa Diana

Cei doi au fost adesea fotografiati impreuna, uitandu-se cu drag unul la celalalt. Dar cum avea sa se dovedeasca, relatia lor nu era chiar atat de fericita pe cat voiau sa arate.

Andrew Morton, autorul biografiei Diana: Her True Story in Her Own Words, carte scrisa in colaborare cu Printesa Diana, relata: "Casnicia ei cu Printul Charles in 1981 a fost descrisa ca o "poveste de basm" de Arhiepiscopul de Canterbury. In imaginatia populara, Printul si Printesa erau fata incantatoare si simpatica a Casei Windsor. Ideea ca al zecelea an al mariajului lor a fost un dezastru a fost de neconceput - chiar si pentru presa tabloida".

"A fost ca si cum am fost transportat intr-un univers paralel, Printesa vorbind despre nefericirea ei, despre sentimentul de tradare, despre incercarile ei de sinucidere si despre doua lucruri pe care nu le mai auzisem niciodata: bulimia nervoasa, o tulburare de alimentatie, si o femeie numita Camilla”, a continuat el.

  • Printul Charles si Camilla Parker Bowles

In 1994, Printul Charles a vorbit public pentru prima data despre sfarsitul casatoriei cu Printesa Diana. Intrebat despre relatia sa cu Camilla si despre impactul pe care l-a avut aceasta asupra mariajului sau, el a numit-o "buna prietena". Totusi, cand a fost intrebat mai tarziu daca i-a fost credincios Dianei, el a recunocut ca nu.

In 1993, o conversatie telefonica intima dintre el si Parker Bowles, care nu mai lasa loc de dubii cu privire la relatia dintre ei, a ajuns in presa.

In 2005, Printul Charles si Camilla Parker Bowles s-au casatorit. Desi le-a dat binecuvantarea, Regina Elisabeta a II-a nu a participat la ceremonie.

  • Printesa Diana si alt barbat

Conform celor scrise de Anthony Morton in Diana: In Pursuit of Love, "in timp ce a fost furioasa din cauza infidelitatii sotului ei, a ascuns faptul ca s-a bucurat de o aventura cu James Hewitt din 1986 pana in 1990". Ei chiar au luat in considerare cumpararea unei case la tara, adauga el.

Hewitt nu a fost singurul care a facut-o pe Diana sa ia in considerare o fuga. Potrivit lui Morton, ea isi imagina ca paraseste Anglia si ca isi cumpara o casa in Italia impreuna cu Oliver Hoare, dealer de arta.

  • Printul Andrew si Sarah "Fergie" Ferguson

Printul si sotia lui, Sarah, au divortat in acelasi an ca Printul Charles. Cei doi s-au separat cu multa vreme inainte de a se desparti oficial. Ruptura ar fi avut loc din cauza faptului ca Andrew acorda foarte mult timp carierei, neglijand viata de familie.

Potrivit Dianei, Ferguson a avut o aventura cu Steve Wyatt dspre care se face referire in biografia "Texan playboy". Mai tarziu, ea a fost fotografiata in compania consilierului John Bryan.

  • Printesa Anne si Timothy Laurence

Conform BBC, Printesa Anne si sotul sau, Mark Philipps, s-au separat in vara anului 1989 si au divortat in 1992. Asta inseamna ca toti cei trei copii al Reginei Elisabeta a II-a sunt divortati.

Divortul Annei a fost destul de scandalos. In timp ce era casatorita cu Phillips, Anna a intrat intr-o relatie cu un barbat numit Timothy Laurence. El a ocupat aceeasi functie pe care a avut-o fostul iubit al lui Margaret, Peter Townsend.

S-a aflat despre legatura lor dupa ce scrisorile trimise de Anna catre Laurence au fost furate din servieta sa si publicate in presa. Dupa divortul oficial de Phillips, Anne si Laurence s-au casatorit in Scotia.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri