charlize theron si mama ei
Divertisment

Charlize Theron și mama ei, Gerda Maritz / Foto: Profimedia

Charlize Theron, despre episodul traumatizant din copilăria ei. Amenințată cu arma, mama actriței și-a împușcat mortal soțul

Charlize Theron încă încearcă să gestioneze trauma din noaptea în care mama ei, Gerda Maritz, l-a împușcat mortal pe tatăl actriței, Charles Theron, în legitimă apărare.

Într-un nou interviu pentru revista Town & Country, actrița de 48 de ani a spus dacă momentul tulburător a determinat-o să susțină combaterea violenței împotriva femeilor. "Este o corelație simplă de făcut. Dar cred că este mult mai complicat decât să ai doar o noapte de traumă în viața ta", a spus ea.

Vedeta originară din Africa de Sud a adăugat: "Cu sau fără asta, violența de gen este atât de evidentă în Africa de Sud și la nivel global".

În iunie 1991, tatăl lui Charlize a ajuns beat acasă și le-a amenințat cu arma pe ea, care atunci avea 15 ani, și pe mama ei. "Tata era atât de beat încât ar fi trebuit să nici nu mai poată merge atunci când a intrat cu o armă în casă. Mama și cu mine eram în dormitorul meu și împingeam în ușă, pentru că încerca să intre peste noi. Atunci, el a făcut un pas înapoi și a tras de trei ori în ușă. Gloanțele nu ne-au atins, ceea ce a fost pur și simplu un miracol", povestea actrița, acum câțiva ani.

Pentru a se apăra pe ea și pe fiica ei, mama lui Charlize și-a împușcat soțul și l-a ucis. Pentru că a fost un gest de legitimă apărare, Gerda Maritz nu s-a confruntat cu acuzații. 

Actrița de Oscar a mai spus că tatăl ei a fost un alcoolic de când îl știa. "Îl cunoșteam doar într-un fel, ca alcoolic. Era o situație fătă speranță. Familia noastră era blocată în asta. Imprevizibilul de a trăi zi de zi cu un dependent este impregnat în tine pentru restul vieții, mai mult decât acest singur eveniment care s-a întâmplat într-o noapte", a mai povestit Theron.

Evenimentul i-a schimbat, însă, viața, iar acum, ca adult, încearcă să tragă un semna de alarmă asupra violenței de gen. În cadrul fundației sale, Charlize a lansat o inițiativă pentru a ajuta la combaterea violenței contra femeilor, fenomen care s-a accentuat în timpul pandemiei.

Citește și: Charlize Theron, protagonista unui moment „Marilyn”, într-o rochie scurtă

Citește și: Charlize Theron pare o cu totul altă persoană, după cea mai recentă transformare de look. Actrița nu se teme de schimbările radicale

Etichete: charlize theron

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri